ICV-EUiA vol treballar per l'ocupació, la participació, l'habitatge i l'educació


  • Comparteix:

Joan Calderon i Roser Casamitjana durant la roda de premsa

Joan Calderon i Roser Casamitjana durant la roda de premsa

Fomentar les polítiques d'ocupació, vetllar per la qualitat de l'educació, millorar la participació ciutadana i incidir en l'habitatge són els principals objectius que es marca ICV-EUiA de cara aquest nou curs polític. Els ecosocialistes aposten per treballar en aquests punts durant els últims mesos de l'any, conscients, però, que la incertesa econòmica pot fer canviar les seves prioritats municipals. El portaveu d'ICV-EUiA, Joan Calderon, s'ha mostrat preocupat per la reforma de la Llei de Bases de Règim Local i ha dit que faran costat al govern local, tot i que han demanat a l'alcaldessa que sigui contundent en aquest aspecte.

ICV-EUiA comença el curs polític centrant els seus objectius en la lluita contra l'atur local. Els ecosocialistes aposten per tirar endavant nous plans d'ocupació que posin èmfasi en l'economia verda, com la neteja de boscos, i en el tercer sector, arribant a acords, per exemple, amb entitats socials com Asdi i d'altres dedicades a persones dependents. El portaveu d'ICV-EUiA, Joan Calderon, ha explicat en roda de premsa que el govern local ha prioritzat l'ocupació des del punt de vista empresarial però no enfocant-la en el treballador.

Joan Calderon

El govern municipal ha potenciat molt la part de l'empresa però li falta potenciar la part dels treballadors.


Calderon s'ha mostrat també preocupat per la imminent aprovació de la Llei de Bases de Règim Local i en 'l'atac democràtic' que això comportarà. En aquest sentit, el portaveu ecosocialista ha demanat a l'alcaldessa, Mercè Conesa, que es treballi ja de manera conjunta sobre les necessitats de la ciutat amb una participació real de tots els partits.

Joan Calderon

Arribar a un consens significa treballar conjuntament documents i establir acords importants per mantenir uns serveis i renunciar a d'altres. Si arribar a un consens significa empassar no ho farem.


En aquest sentit, la copresidenta local, Roser Casamitjana, ha explicat que no es poden fer passes enrere en educació, sobretot pel que fa a la qualitat de les escoles bressol, i ha demanat al govern que expliqui com afectaran les retallades en les escoles d'art i música, respectivament. Casamitjana ha afegit que des del seu partit volen incidir en la millora de la participació, sobretot en els nous consells de barri del centre on hi ha un funcionament 'deficitari'.

D'altra banda, ICV-EUiA vol que l'Oficina Local d'Habitatge treballi en la mediació de processos de desnonament ja que a la ciutat afecten ja cinc famílies, segons els ecosocialistes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.