L'Àrea Metropolitana inicia la desprogramació del Vial de Cornisa


Temes relacionats

Sant Cugat, Cerdanyola i Molins de Rei demanen la supressió definitiva del Vial de Cornisa (26/oct/11)


  • Comparteix:

Les alcaldesses de Cerdanyola i Sant Cugat amb l'alcalde de Molins de Rei

Les alcaldesses de Cerdanyola i Sant Cugat amb l'alcalde de Molins de Rei

L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha iniciat aquest dimarts el tràmit per desprogramar el Vial de Cornisa que havia de travessar la serra de Collserola dins el planejament previst al Pla General Metropolità (PGM) de 1976. Aquesta acció arriba després que els ajuntaments de Sant Cugat, Cerdanyola i Molins de Rei instessin l'AMB a emprar les seves competències en urbanisme per esborrar aquesta autovia de quatre carrils i així garantir la protecció del corredor verd i la riera de Vallvidrera.

L'últim consell general de l'Àrea Metropolitana de Barcelona ha aprovat l'avanç de la modificació puntual del PGM, primer pas per eliminar la reserva viària corresponent a l'anomenat Vial de Cornisa. L'acció arriba just un any després que els consistoris de Sant Cugat, Cerdanyola i Molins de Rei demanessin a l'AMB fer valer les seves competències en urbanisme per 'esborrar del mapa' una infraestructura que, a dia d'avui, no milloraria les comunicacions entre les tres localitats.

Amb aquest primer esglaó Sant Cugat està més a prop de veure la preservació de la riera de Vallvidrera i d'un corredor verd de 16 quilòmetres per 25 metres d'amplada. En declaracions a Cugat.cat, l'alcaldessa, Mercè Conesa, s'ha mostrat satisfeta del pas que han endegat les tres ciutats en la protecció de la serra.

Mercè Conesa

Avui estem molt contents perquè és l'inici de la desprogramació i és una molt bona notícia per a tots nosaltres.


Cerdanyola veuria esvaïda una barrera entre la zona urbana i el Parc Natural de Collserola i Molins de Rei mantindria la seva defensa del desdoblament de la C-1413 com l'opció per millorar la connexió amb Sant Cugat.

Ara, el següent pas serà l'aprovació inicial amb la corresponent exposició pública i l'audiència dels tres ajuntaments i la posterior aprovació provisional per part de l'AMB. L'última paraula la tindria el titular de la conselleria de Territori i Sostenibilitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.