L'esborrany de reforma de règim local del PP topa amb la resta de partits


Temes relacionats

Posposada fins al setembre l'aprovació de la Llei de Bases de Règim Local (31/jul/12)

Cimera govern-oposició al setembre per tractar el futur dels serveis locals (26/jul/12)

'El Gall del Monestir' analitza la nova llei de bases de règim local (17/jul/12)

El govern espanyol limita les competències dels consistoris per llei (13/jul/12)

El govern espanyol limita les competències dels consistoris per llei (13/jul/12)

L'executiu espanyol obre la porta a tancar les EMD (13/jul/12)

Conesa adverteix dels riscos del projecte de Llei de Bases de Règim Local (18/jun/12)


  • Comparteix:

Tots els partits, excepte el PP, han aprovat la moció

Tots els partits, excepte el PP, han aprovat la moció

Tots els partits, tret del PP, s'alien al ple per oposar-se a la proposta de reforma de la llei de bases de règim local que vol impulsar el govern espanyol. CiU, el PSC, ICV-EUiA i la CUP veuen en l'esborrany conegut fins ara un procés de recentralització i una amenaça per als serveis locals de les administracions municipals. Els populars recorden que aquesta proposta no és més que un esborrany i que el seu partit està obert a un procés de diàleg per tractar la qüestió.

L'esborrany de reforma de llei de bases de règim local que es va difondre al juliol proposava, a grans trets, delimitar les competències municipals, suprimir un 30% de càrrecs electes i obrir la porta a l'eliminació d'administracions com les Entitats Municipals Descentralitzades (EMD). Ara, la proposta està encallada, ja que fins i tot diverses administracions locals gestionades per membres del PP no veuen amb bons ulls la iniciativa dels seus companys.

Malgrat la frenada al procés, CiU, el PSC, ICV-EUiA i la CUP han aprovat una moció en defensa de l'administració local i en contra de l'esborrany de reforma, la qual consideren un 'retrocés democràtic' i un 'atac a l'autonomia local'. Les quatre formacions han recordat el paper essencial dels ajuntaments per augmentar la cohesió social i la convivència als municipis. Tot això impulsat sense generar, en la majoria de casos, desequilibris pressupostaris i amb un nivel de deute molt per sota dels àmbits local i autonòmic. El regidor del PSC Pere Soler també ha instat l'executiu espanyol a dialogar.

Pere Soler

Reclamem al govern espanyol diàleg i no només amb aquelles associacions li són favorables.


El PP ha esquivat el debat sobre la moció i el contingut de la possible reforma difós públicament. Els populars s'han centrat a recordar que es tracta només d'un esborrany i que, per tant, no existeix una proposta tancada, la qual cosa deixava sense sentit el text de la moció presentada per la resta de formacions. El portaveu popular, Jordi Carreras, ha lamentat que els altres partits vulguin debatre sobre allò que no s'ha presentat oficialment.

Jordi Carreras

No existeix la proposta. Només hi ha un esborrany.


A la moció, les formacions que hi han votat a favor han expressat el suport a mantenir les competències de l'EMD de Valldoreix. També hi ha hagut una crítica al recent augment de l'IVA perquè generarà desajustos en els pressupostos municipals d'enguany.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.