Tots els partits menys el PP, en contra de liberalitzar els horaris comercials


Temes relacionats

Els comerciants santcugatencs en contra de les mesures del govern espanyol (13/jul/12)


  • Comparteix:

Els partits, en contra la liberalització d'horaris comercials

Els partits, en contra la liberalització d'horaris comercials

El ple municipal rebutja la liberalització d'horaris comercials impulsada pel govern de l'Estat espanyol, perquè considera que destruirà el model comercial de proximitat i acabarà amb milers de llocs de treball. CiU, PSC, ICV-EUiA i la CUP han tirat endavant una moció conjunta al ple d'aquest dilluns contra un decret que, asseguren, només respon als interessos de grans empreses comercials. De la seva banda, el PP ha votat en contra de la proposta en considerar que la nova mesura sí beneficiarà el petit comerç.

El reial decret llei augmenta el temps que poden obrir les botigues fins a les 90 hores setmanals, i permet que els comerços que tinguin més de 300 metres quadrats obrin cada dia, inclosos diumenges i festius. També liberalitza el període de rebaixes. Tots els partits menys el PP consideren que tot plegat afeblirà el petit comerç davant les grans marques.

De fet, CiU, PSC, ICV-EUiA i la CUP auguren que aquestes mesures provocaran la fi del model comercial de proximitat a la ciutat i que no crearan més ocupació, sinó tot al contrari. Segons el portaveu d'ICV-EUiA, Joan Calderon, el decret va encaminat a afavorir els interessos de grans empreses de comerç.

Joan Calderon

El que pretén aquesta reforma és afavorir les grans superfícies i que el petit comerç no hi pugui competir amb igualtat de condicions.


El regidor del PP Bruno de Salvador ha defensat el decret impulsat pel govern espanyol, ja que considera que amb la liberalització del període de rebaixes el petit comerç tindrà més marge de maniobra a l'hora de decidir les dates.

Bruno de Salvador

El decret pot generar més de 160.000 llocs de treball i també afavoreix el petit comerç.


Els partits que han tirat endavant la moció asseguren que la desregulació d'horaris comercials dificultarà la conciliació de la vida personal i laboral dels treballadors, i denuncien que vulnera les competències atorgades amb l'Estatut. Segons CiU, PSC, ICV-EUiA i la CUP el reial decret llei respon als interessos de grans empreses comercials en detriment del petit comerç.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.