El ple reclama la continuïtat de les polítiques d'ocupació de la Generalitat


Temes relacionats

El Servei d'Ocupació de Catalunya estrenarà nou local a la ciutat (25/feb/09)

ERC denuncia la disfuncionalitat del Servei d'Ocupació Municipal ( 9/jul/08)


  • Comparteix:

La moció adverteix de l'elevat nombre de persones que s'està quedant sense feina

La moció adverteix de l'elevat nombre de persones que s'està quedant sense feina

L'Ajuntament instarà la Generalitat a garantir el finançament necessari perquè el Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) continuï atenent les persones que busquen feina després de les retallades aplicades pel govern. La proposta, presentada al ple d'aquest dilluns pel PSC, ha rebut el suport de CiU, ICV-EUiA i la CUP i vol assegurar que els treballadors afectats per la tisorada puguin trobar feina. La moció, que ha rebut el vot contrari del PP, també exigirà a l'executiu espanyol que segueixi finançant l'atenció a les persones aturades.

El text posa de manifest la necessitat de continuar impulsant les polítiques actives d'ocupació en un context on cada vegada més persones perden la feina i els costa trobar-ne. La moció carrega contra els acomiadaments que s'han practicat al SOC, cosa que ha provocat, assegura el text, que el servei no pugui mantenir la qualitat d'atenció en un moment on s'ha disparat la demanda d'aquest servei.

Segons el portaveu del PSC, Ferran Villaseñor, la iniciativa reclama garantir el finançament dels serveis que s'han prestat fins ara des d'aquest organisme, a més de vetllar pel futur dels treballadors que es vegin afectats per l'aprimament.

Ferran Villaseñor

Volem reflectir el suport de l'Ajuntament als treballadors del SOC i alertar d'altres possibles acomiadaments.


La moció també exigeix al govern de l'Estat espanyol que prioritzi les polítiques actives d'ocupació, una acció que no està fent, segons critiquen les formacions que han donat suport al text.

El PP local, per contra, no comparteix aquesta opinió i ha votat en contra de la proposta. Els populars han lamentat l'actitud de CiU, recordant que les dues formacions van pactar conjuntament fa uns anys una optimització i racionalització de recursos del SOC al Parlament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.