CiU i PP, a favor de mantenir els concerts a les escoles que separen per sexe


Temes relacionats

El PP defensarà al ple l'ensenyament que separa alumnes per sexe ( 5/set/12)

El Suprem rebutja els concerts per a centres concertats que separen per sexe (24/ago/12)


  • Comparteix:

El Viaró és un dels centres concertats de la ciutat que separen per sexe

El Viaró és un dels centres concertats de la ciutat que separen per sexe

El ple ha aprovat amb els vots de CiU i PP una moció a favor de mantenir els concerts a les escoles que separen els alumnes per sexe. El text insta el ministeri d'Educació espanyol a prendre mesures legislatives per garantir la llibertat d'elecció de centre de les famílies i el dret al concert econòmic d'aquests centres. CiU ha esmenat el text presentat pels populars en el punt que demanava la introducció de l'educació que divideix per sexe a l'escola pública. PSC, ICV-EUiA i la CUP hi han votat en contra.

Aquesta moció arriba després que el Tribunal Suprem (TS) hagi rebutjat els fons públics per a escoles concertades que imparteixen educació separada per raó de sexe, en unes sentències per a centres de Cantàbria i Andalusia. Són unes sentències que no tindran aplicació a Catalunya fins al 2014 quan el govern renovi la concertació. Tot i això la Generalitat espera no haver de fer efectiu el dictamen en considerar que les institucions afectades recorreran abans les sentències.

Tot i que s'ha intentat defugir el debat sobre la qualitat de l'educació que separa per sexe, el PSC, ICV-EUiA i la CUP han criticat la concertació d'aquest tipus d'ensenyament i, en algun cas, argumentant que no és sinònim de millora en els resultats acadèmics, tal com defensa la conselleria d'Ensenyament.

De la seva banda, el portaveu del PP, Jordi Carreras, ha reivindicat que l'anomenada 'educació diferenciada' no sigui considerada discriminatòria i que el govern espanyol prengui les mesures oportunes per garantir la concertació d'aquests centres. Carreras també ha aprofitat per carregar contra PSC i ICV-EUiA qualificant-los de 'partits anticlericals propis del segle XIX'.

Jordi Carreras

Tenen un rebrot anticlerical. Que els catòlics no podem fer el que ens doni la gana i on portem a educar els nostres fills?


El regidor del PSC, Pere Soler, ha remarcat que la importància del debat rau en dirimir si aquestes escoles mereixen una subvenció amb fons públics. En aquest sentit, Soler ha manifestat que el seu partit se sent 'alliberat' d'haver aprovat la Llei d'Educació de Catalunya (LEC) i el Pacte Nacional per l'Educació després de la gestió que està fent el govern en matèria d'ensenyament. Els socialistes van donar suport al concert per a aquestes escoles en l'aprovació de la LEC.

Pere Soler

Ens sentim deslliurats d'haver signat la LEC i el Pacte Nacional per l'Educació perquè vostès s'ho van carregar en dos dies quan van arribar al govern.


El text dels populars ha tirat endavant amb el suport de CiU que ha esmenat el text, eliminant la proposta al ministeri espanyol d'Educació d'introduir l'educació que separa per sexe a l'escola pública.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Educació diferenciada? En ple segle XXI? Podríem tenir trens separats per sexe, restaurants per a dones. Si el sistema públic ha de reflectir la realitat social, crec que, gràcies a Déu, no hi ha cap exemple -exceptuant l'església- on es plantegi separar homes i dones. Em sembla que ha d'existir la llibertat d'escollir aquests centres,... però benvolguts, que s'ho pagui qui pugui.

Marcel Rodríguez Álvarez. Enviat el 18/set/12


Traducció del que diu el Sr. Rodríguez: llibertat, però només per als rics. Molt i molt bé, aquesta magnanimitat en ple segle XXI...

Josemaría Carreras Guixé. Enviat el 18/set/12


I la barra que té el senyor Carreras de qualificar a algú com "del segle XIX"! Em fa vergonya viure en un lloc on encara s'hagi de parlar d'això. En els països civilitzats l'escola separada per sexes està oblidada. Quina despesa d'energia tan inutil haver de discutir una vegada i una altra de questions ja superades.

Rafael Serra Fuster. Enviat el 18/set/12


Civilitzats? Com els Estats Units, Anglaterra, Austràlia, França... Cal estudiar una mica, abans de afirmar alguna cosa: en tots els països que he dit hi ha escoles diferenciades, i son de les millors del país.

Josemaría Carreras Guixé. Enviat el 18/set/12


Ah... Senyor carreras cada cop esticmés agraït al PP vostés tots sols fan més per la independència que tots nosaltres junts. Aquí a Catalunya això de els nois i les noies junts ja fa molts anys que ho tenim superat, estic d'acord que per a vostés sigui millor separar-los no sigui cas que hagi distraccions... però si així ho volen paguin per a tenir-ho. No demanin subvencions. Per nosaltres és millor que estiguin junts i tots aprenguin de l'altre, les noies aporten maduresa, els nois rauxa i així tot cabaç d'enriquiment mutu. Separats es perden moltes coses però clar vostés només pensen en pecat, potser algun mal pensament deuen tenir...

vicenç valls i mercadé. Enviat el 18/set/12


Als països més avançats, l'escola diferenciada està augmentant aules any rere any, a més a l'escola pública, i amb el suport substancial i decidit de ... l'esquerra! Aquí sempre anem amb un retard d'una dècada, i presumint de progres ...

Jos Collin. Enviat el 18/set/12


Insults i paraules despectives: aquest recurs li agrada molt, Sr. Valls i Mercadé, oi? Sàpiga que la descalificació no serveix per a res. Potser per fer emprenyar, pero vostè no hi guanya res.

Josemaría Carreras Guixé. Enviat el 18/set/12


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.