Marina Geli obre la porta a fer una consulta o referčndum sobre la independčncia


Temes relacionats

Marina Geli: 'Lamento que el PSOE no llegeixi bé el pluralisme dins d'Espanya' (19/set/12)

Marina Geli parla del paper dels professionals de la infermeria a la UIC (18/set/12)


  • Comparteix:

Marina Geli, durant la inauguració del curs d'infermeria de la UIC

Marina Geli, durant la inauguració del curs d'infermeria de la UIC

La diputada del PSC al Parlament Marina Geli es mostra partidŕria de fer una consulta o referčndum per la independčncia. L'exconsellera de Salut creu que Catalunya necessita estructures d'estat, com defensa el president, Artur Mas, perň assegura que encara hi ha camí per recórrer amb l'Estat espanyol. Geli ho ha dit en una entrevista a Cugat.cat després de fer una conferčncia a la Universitat Internacional de Catalunya (UIC).

La diputada socialista defensa que Catalunya vol ser estat i que es necessiten estructures d'aquesta magnitud. En aquest sentit, defensa una hisenda catalana i el dret a decidir dels catalans no només en aspectes econňmics. No obstant aixň, Geli creu que Catalunya encara pot fer recorregut amb l'Estat espanyol per raons comercials, culturals i sentimentals, seguint un model federal. L'exconsellera de Salut defensa que primer cal lluitar pel pacte fiscal, perň que si el govern espanyol no en vol parlar, s'obriria la porta a fer una consulta o referčndum vinculant - en aquest cas, amb la complicitat de l'Estat - sobre l'autodeterminació de Catalunya.

Pel que fa al PSC, Geli creu que la formació ha de buscar el seu lloc per ser 'útil per al país' i demostrar que la seva prioritat és Catalunya, amb ŕnim de decidir quč volen ser els catalans. Per aixň veu bé que es faci una consulta o referčndum.

Marina Geli

Hem de decidir quč volem ser. Dic que sí a que es faci una consulta o referčndum sobre l'autodeterminació


La diputada socialista ha lamentat que el PSOE 'no llegeixi bé el pluralisme dins d'Espanya' i ha assegurat que 'ara és l'hora de Catalunya i el PSC'.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Primer de tot tranca el carnet del PSC.

Joan Serrallonga. Enviat el 19/set/12


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.