ICV-EUiA subratlla la lluita antifranquista i la defensa de l'Estatut de Carrillo


  • Comparteix:

Santiago Carrillo ha mort a l'edat de 97 anys aquest dimarts

Santiago Carrillo ha mort a l'edat de 97 anys aquest dimarts

Un 'federalista convençut' i una figura clau en la lluita antifranquista i en la recuperació de les llibertats democràtiques. Amb aquestes paraules ha subratllat la secció local d'ICV-EUiA la contribució de l'exsecretari general del Partit Comunista d'Espanya (PCE), Santiago Carrillo, mort aquest dimarts als 97 anys. El portaveu de la formació, Joan Calderon, ha subratllat també la 'comprensió' de Carrillo davant les necessitats dels catalans i la seva defensa a favor de l'Estatut.

L'històric secretari general del PCE ha mort aquest dimarts als 97 anys erigint-se com una de les figures més destacades del comunisme a l'Estat espanyol. Iniciat en la seva joventut en les Joventuts Socialistes, va entrar al PCE coincidint amb l'aixecament militar de 1936. President durant 22 anys del PCE, va ser el rostre de la legalització del partit i un dels protagonistes de la transició.

El portaveu municipal d'ICV-EUiA, Joan Calderon, ha subratllat en una entrevista a Cugat.cat la lluita antifranquista endegada per Carrillo i el seu 'paper clau' en la recuperació de les llibertats democràtiques. Calderon ha dit que 'avui no toca' parlar de la implicació de Carrillo en els afusellaments de Paracuellos, sinó que s'ha de subratllar que sense ell no s'hauria assolit l'estat democràtic.

El portaveu ecosocialista també ha remarcat que Carrillo comprenia el fet diferencial català, cosa que va demostrar fent campanya a favor del sí a l'Estatut i entenent la realitat plurinacional de l'Estat espanyol.

Joan Calderon

Destaco la seva lucidesa en tenir una visió federal d'Espanya. Va ser dels pocs polítics espanyols en defensar l'Estatut. Va demostrar un compromís important amb les llibertats i la democràcia de Catalunya.


En els últims anys de la seva vida, Carrillo va dedicar-se a col·laborar en tertúlies als mitjans de comunicació i a escriure llibres, entre ells, les seves memòries.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.