Tresserras demana celeritat en el procés independentista


  • Comparteix:

Joan Manuel Tresserras a la Canals Galeria d'Art

Joan Manuel Tresserras a la Canals Galeria d'Art

L'exconseller de Cultura Joan Manuel Tresserras considera que Catalunya viu una revolució democràtica, tranquil·la i pacífica però ferma i imparable. Tresserras, que ara milita a ERC, creu que el Principat es troba en una situació 'colonial', d''esclavatge insostenible', i demana una consulta sobre la independència just després d'unes eleccions anticipades i no durant la propera legislatura. Ho ha dit durant una entrevista a Cugat.cat el dia de la inauguració d'un cicle de tertúlies a la Canals Galeria d'Art, en la qual ha participat.

El dia que ha començat el debat de política general al Parlament de Catalunya, Tresserras preveu que s'anticipin eleccions i siguin en clau plebiscitària. Creu que la manifestació independentista de l'Onze de Setembre ha condicionat el calendari polític i que no es pot implantar l'estratègia de 'la pastanaga' amb la promesa d'una consulta durant la propera legislatura. Una estratègia, que, lamenta, serviria per seguir amb polítiques de contracció econòmica i retallades. Mirant a Madrid, l'exconseller lamenta que es neguin drets democràtics bàsics a Catalunya.

Joan Manuel Tresserr

Catalunya viu una revolució democràtica imparable. Vivim en una situació colonial, se'ns neguen drets deomcràtics bàsics.


Joan Manuel Tresserras assegura que una Catalunya independent reforçaria i no retallaria els pressupostos de cultura. L'ara professor universitari defensa que cal protestar i oposar-se a la pujada de l'IVA, però no renunciar a la cultura, ja que és un element fonamental per a les nostres vides. Durant una entrevista al magazín 'Sant Cugat a fons' de Cugat.cat (91.5 FM), Tresserras ha lamentat que amb la crisi s'hagi considerat l'art i la cultura una cosa 'supèrflua'.

Joan Manuel Tresserr

És estúpid dir que l'alimentació intel·lectual, estètica, informativa o de la sensibilitat és supèrflua.


Tresserras ha estat el protagonista aquest dimarts de la primera xerrada del cicle de tertúlies 'Parlem d'art amb....' que organitza la Canals Galeria d'Art amb motiu del 40è aniversari del local.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.