Valoració desiguals de les forces d'esquerra i CIU del discurs d'investidura de Maragall


  • Comparteix:

Margall serà el president de la Generalitat d'un govern d'esquerres.

Margall serà el president de la Generalitat d'un govern d'esquerres.

Els partits d'esquerra a Sant Cugat s'han felicitat que, en el seu discurs del debat d'investidura, Pasqual Maragall marqui les bases d'un nou marc de relacions amb Madrid sorgit del consens dels partits. Per la seva banda, des de l'oposició, CiU ha vist un president apagat i mancat d'il·lusió alhora que ha trobat a faltar claretat en les idees, les propostes i la concepció de país.

El Parlament acull avui la segona part del debat d'investidura amb la votació que ha d'escollir el president de la setena legislatura de la Generalitat. Des de Sant Cugat, el portaveu del PSC ha destacat que Maragall es convertirà en el president de tots els catalans gràcies a un discurs que ha apel.lat a la complicitat i el diàleg entre totes les formacions.

Jordi Menéndez també ha lloat el nou tarannà que impregnarà les relacions amb el govern central:

Jordi Menéndez

És un acte d'autoritat fet des de la cordialitat


Igual d'optimista ha estat el portaveu d'ERC, Eduard Pomar. El republicà ha dit que, de cara a Madrid, temes com l'autogovern i el sistema de finançament es veuran més reforçats si compten amb el suport d'un tripartit:

Eduard Pomar

Sempre és millor que tres forces impulsin l'acció de govern


Des de les files ecosocialistes, el seu portaveu s'ha mostrat esperançat que els compromisos de l'acord del Tinell no es quedin en paper mullat. Xavi Boix:

Xavi Boix

Aquest discurs és fruït del primer pas d'aquest nou govern d'esquerres


Des de CiU, el diputat Lluís Recoder, encani, ha vist un candidat a president apagat, sense il·lusió i fent ús dels tòpics de sempre enlloc de centrar-se en les propostes de govern. Recoder, a més, creu que és oaradòjic que ara el PSC faci propostes de més autogovern o un nou sistena de finançament quan la federació va trucar a al timbre del PSOE durant 12 anys amb propostes semblants i només va rebre, diu, cops de porta:

Lluís Recoder

Em fa gràcia que digui a Madridque vol més finançament i més autogovern quan el PSOE a madrid ens ha tancat la porta 12 anys.


Per últim, la presidenta i portaveu del PP ha emplaçat al tripartit a no ser gaire ambiciós en matèria de finançament. Pel que fa a la reforma de l'Estatut, Berta Rodríguez ha suggerit a Maragall que s'ho pensi dues vegades abans de tirar endavant una consulta popular:

Berta Rodríguez

La sobirania se sustenta a tota Espanya


Dissabte Pasqual Maragall prendrà possessió del seu càrrec al capdavant de la Generalitat; mentre que dilluns vinent ho farà el govern tripartit. El calendari de les primeres accions del nou govern català es completarà el dia 29 amb la celebració del primer ple del Parlament en què es crearà la figura del conseller en cap.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.