El Ple dóna llum verda a la subhasta de 5 parcel·les a Can Matas per un import de 30 milions d'euros


  • Comparteix:

Les parcel·les licitades provenen de la permuta formalitzada entre l'Ajuntament i Boehringer Ingelheim.

Les parcel·les licitades provenen de la permuta formalitzada entre l'Ajuntament i Boehringer Ingelheim.

El ple de l'Ajuntament ha donat llum verda - amb l'única abstenció del PSC - a la subhasta de 5 parcel·les del Turó de Can Matas, gràcies a la qual el 10% d'aprofitament mig que els promotors estan obligats a cedir al consistori es podran dedicar a la construcció d'habitatge públic. La venda d'aquest sòl municipal aportarà a l'Ajuntament 29'7 milions d'euros, dels quals 20 ja han estat pressupostats, i la resta s'invertiran en nous equipaments per la ciutat. Tots els grups polítics han fet pinya en contra de la voluntat del grup immobiliari Nuñez i Navarro per impugnar aquesta subhasta considerant-la una estratègia que amaga, en realitat, interessos especuladors.

L'aprovació de la subhasta de 5 parcel·les de les 9 que es van posar a la venda a Can Matas ha rebut el vot positiu de 17 dels regidors, una condició necessària, ja que calia majoria qualificada perquè la venda dels terrenys pogués tirar endavant.

Finalment ICV i PP han donat el seu vot positiu, com a mostra de responsabilitat, ja que el futur de la ciutat, en part, penjava del fil d'aquesta operació de venda. L'alcalde ha explicat que gràcies a la cessió obligatòria del 10% de l'aprofitament mig es podrà fer habitatge públic en aquesta zona.

Lluís Recoder

Amb la venda de sòl per a habitatge i altres usos, nosaltres farem habitatge públic.


L'aprovació de la venda dels terrenys no ha estat, però, un camí de roses. Els grups de l'oposició han retret a l'equip de govern que, sistemàticament, vengui patrimoni per finançar manteniment de ciutat. El portaveu del PSC afirma que dels 29 milions ja se n''han pressupostat 20. Per Jordi Menéndez, despatrimonialitzar l'Ajuntament passarà factura en el futur; i pel d'Iniciativa, Xavier Boix, cal ara, que els 10 milions que queden s'inverteixin en equipaments:

Jordi Menéndez

No estem d'acord amb la venda de patrimoni per pagar manteniment de ciutat. Quan ens ho haguem venut tot, què farem?


Tots els partits, sense excepció, més enllà de les votacions, han fet costat a l'equip de govern per fer front a l'ofensiva jurídica, però també mediàtica, que ha engegat el grup de Núñez i Navarro per impugnar aquesta subhasta per presumptes irregularitats. Cap grup ha amagat que darrera les accions del grup immobiliari s'amaga una voluntat especulativa i accions de represàlia per la impossibilitat d'edificar a Torre Negra.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.