El nou Ajuntament es pagarà en un 40% amb la venda de les dependències de la Policia Local i Correus


  • Comparteix:

La primera pedra es podria col·locar l'estiu que ve.

La primera pedra es podria col·locar l'estiu que ve.

L'Ajuntament ha aprovat el projecte de construcció de la nova casa consistorial per un import de 8 milions i mig d'euros. El nou Ajuntament, que se situarà a la rambla del Celler, es pagarà mitjançant la venda de la casa de Jaumeandreu, actuals dependències de la Policia Municipal, l'edifici actual de Correus a la rambla de Can Mora, l'endeutament, i l'estalvi en el lloguer de les diferents dependències municipals.

L'Ajuntament tindrà casa nova d'aquí a un parell d'anys a molt estirar. El ple ha aprovat el projecte que preveu un edifici de planta més tres situat a la rambla del Celler, a tocar de la nova seu del Club Muntanyenc.

El nou edifici té un cost de 8 milions i mig d'euros que es pagaran, en un 40%, amb la venda de les actuals dependències de la Policia Municipal, i la seu que Correus té a la Rambla de Can Mora. Des de l'equip de govern, però, s'ha volgut aclarir que es garantirà la continuïtat de l'activitat de la 'Casa Nostra', que s'ubicarà, en un futur, en la nova seu de l'Ajuntament. La resta, un 60%, es pagarà mitjançant l'endeutament i l'estalvi que suposarà en lloguers centralitzar totes les dependències en una sola seu.

La tinent d'alcalde Ciutat Sostenible, Mercè Conesa, ha explicat que el nou edifici pretén donar un millor servei als ciutadans:

Mercè Conesa

L'Ajuntament és on es pot donar un millor servei als ciutadans. Avui tenim mancances com els accessos a minusvàlids i ho hem de resoldre.


L'única abstenció ha estat la d'Iniciativa per Catalunya Verds que creu que el projecte de nou Ajuntament no ha comptat prou amb la participació de la resta de formacions polítiques. Xavier Boix creu que la venda de la Casa Andreu i la seu de Correus per pagar el nou Ajuntament no soluciona la manca de finançament ja que caldrà, ara, trobar nous recursos per trobar una nova ubicació a la Policia Municipal.

Després de l'aprovació inicial del projecte, per part del Ple Municipal, comença un període de dos mesos d'exposició pública per fer al·legacions.

El nou edifici, que es construirà a la Rambla del Celler, entre l'Hotel Sant Cugat i la futura seu del Club Muntanyenc Sant Cugat, tindrà una superfície aproximada de 5.500 m2. Sota l'edifici es construirà un aparcament soterrat, de promoció pública, amb capacitat per a 200 vehicles.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.