ICV-EUiA veu la nova Llei de l'avortament com una intrusió del PP ultraconservador


Temes relacionats

ICV-EUiA reivindica el paper de la dona en la lluita pels drets socials en motiu del Dia de la Dona ( 6/mar/12)


  • Comparteix:

ICV-EUiA creu que la nova reforma atempta contra els drets de les dones a decidir. / Font: Justmorphos.blogspot.com

ICV-EUiA creu que la nova reforma atempta contra els drets de les dones a decidir. / Font: Justmorphos.blogspot.com

ICV-EUiA planta cara a la futura reforma de la Llei de l'avortament del govern espanyol que revisa l'actual normativa amb premisses més restrictives. Aquests canvis passen, entre d'altres mesures, per eliminar la malformació del fetus com a supòsit per poder interrompre l'embaràs. Els ecosocialistes presentaran una moció al ple per instar l'executiu espanyol a fer marxa enrere entenent que la modificació de la llei és un retrocés en els drets de les dones i un 'intrusisme de les doctrines ultraconservadores del PP'.

El ministre espanyol de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, va avançar a principis d'any que la nova llei de l'avortament es basarà en supòsits i no en terminis. La intenció del ministre és eliminar la possibilitat d'interrompre l'embaràs lliurement fins a la catorzena setmana de gestació com es pot fer ara.

La revisió de l'actual Llei de Salut Sexual i Reproductiva vol tornar, parcialment, al model del 1985, quan només era legal avortar en el cas dels supòsits de violació i risc de salut per a la mare. Aquella llei també contemplava la malformació dels fetus com un tercer supòsit per poder avortar, un punt, però, que no vol afegir el ministre de Justícia en la futura reforma.

És per tot això que ICV-EUiA presentarà una moció al ple per instar el govern espanyol a fer marxa enrere en els plans reformistes, mantenir la llei de consens de 2010 i reforçar els serveis d'informació a les dones. La regidora del partit Roser Casamitjana considera que la modificació de Ruiz-Gallardón és un retrocés en els drets de les dones i un 'intrusisme de les doctrines ultraconservadores del PP'.

Roser Casamitjana

Vol donar peixet a l'ala més conservadora del partit. És difícil d'entendre què li ha passat a Gallardón, que representa que era el 'progre' del PP.


Així mateix, els ecosocialistes demanaran l'adhesió al Manifest de la Campanya del Dret de l'Avortament Lliure i Gratuït. D'altra banda, la secció local anima la ciutadania a participar a les manifestacions que es faran aquest divendres a Barcelona per reclamar el 28 de setembre com a Dia Internacional per la Despenalització de l'avortament i al dret al propi cos.



  • Comparteix:

COMENTARIS

El que fa el progre de Gallardón és començar a posar les coses al seu lloc després de les barrabassades de Zp... Avortar és una acció delictiva reprobable com l'infanticidi, la prevaricació, l'assatjament, o els robatoris (com els que protagonitza el brètol del Sánchez Gordillo)... Deixi de mentir: la llei no va ser consensuada, ningú li va demanar, provoca un greu perjudici a la societat i és el comportament criminal més primitiu de la història de la humanitat.

Estanislau Vives Serra. Enviat el 27/set/12


Ja era hora que algú canviés aquesta injusta llei!!! Algú que defensi a NO nascut, que defensi aquell que NO té dret a decidir res!!! Aquesta llei era una llei injusta pròpia del Nacional Socialisme, erradicava als discapacitats envers la raça aria. Una llei que no responia a ninguna demànda social.

Alicia Pastor del Amo. Enviat el 28/set/12


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.