CiU dissenya uns comptes que baixen un 20% la partida dels serveis voluntaris


Temes relacionats

Cimera govern-oposició al setembre per tractar el futur dels serveis locals (26/jul/12)

El govern espanyol limita les competències dels consistoris per llei (13/jul/12)


  • Comparteix:

La cimera d'aquest divendres

La cimera d'aquest divendres

Els nous pressupostos que dissenya l'equip de govern preveuen una reducció d'un 20% de la partida de serveis no obligatoris segons ha avançat l'alcaldessa, Mercè Conesa, a Cugat.cat. L'alcaldessa també ha apuntat una disminució pressupostària del 10% en els serveis obligatoris, tret dels serveis socials assistencials bàsics. Amb relació a la pressió fiscal, Conesa ha assegurat que la ciutadania només es veurà afectada per l'augment en l'IPC.



Malgrat la suspensió de la reforma de la Llei de Bases de Règim Local, Conesa ha volgut aprofitar la convocatòria de cimera prevista amb els grups municipals per determinar el futur dels serveis que presta el consistori.

L'equip de govern ha presentat aquest divendres una estratègia a seguir en els àmbits social, econòmic i mediambiental que vol comptar amb les aportacions de la resta de formacions. Els punts forts d'aquesta proposta són la reducció del 20% de la partida de serveis voluntaris que presta el consistori i d'un 10% en els serveis municipals obligatoris, menys els serveis socials assistencials bàsics. Sobre la pressió fiscal a la ciutadania, Conesa ha afirmat que només es notarà la pujada de l'IPC.

Mercè Conesa

La meva instrucció d'alcaldia és d'un 20% de restricció en serveis no obligatoris i d'un 10% en els obligatoris, tret de serveis socials.


L'objectiu de Conesa és cercar un consens entre les forces polítiques per dirimir quines prestacions no obligatòries són indispensables per a la ciutat i buscar fórmules per fer-les sostenibles econòmicament davant la reforma de l'àmbit local prevista pel govern espanyol.

L'alcaldessa afirma que, en principi, no està previst suprimir cap servei que ara mateix presti l'Ajuntament, garantint la continuïtat de les prestacions en escola bressol, escola de música i Teatre-Auditori. Així mateix, Conesa ha protegit els serveis bàsics de neteja, recollida d'escombraries i enllumenat, àmbit -aquest últim- que suposarà un estalvi en la despesa del 30% amb l'aplicació del sistema intel·ligent.

Cugat.cat ha contactat amb els grups municipals per avaluar aquesta primera trobada. Tots ells estan estudiant la documentació facilitada per l'equip de govern per poder posicionar-s'hi al respecte i elaborar les aportacions que faran a les propostes presentades.

CiU ha subratllat la creació de grups de treballs temàtics en àmbit d'escoles bressol, Teatre-Auditori i Promusa, entre d'altres. De la seva banda, el PP ha dit que la cimera proposada per CiU és una bona idea 'però arriba tard', mentre que el PSC sosté que la defensa de llocs de treball marcarà el seu posicionament. ICV-EUiA es mostra satisfeta pel manteniment de les polítiques socials i la CUP celebra que l'equip de govern 'tingui dubtes' sobre l'externalització d'escoles bressol.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.