Una trentena de persones debatran al fòrum del Consell de Ciutat


Temes relacionats

L'Ajuntament presenta 22 projectes en la constitució del Consell de Ciutat (31/oct/12)

El Consell de Ciutat comença a caminar avui amb la seva constitució (30/oct/12)

'El Gall del Monestir' analitza la participació ciutadana a Sant Cugat (30/oct/12)


  • Comparteix:

Un equip de 30 persones, procedents dels grups polítics municipals, els consells de participació, organitzacions, associacions, personalitats i ciutadans, debatran els temes d'interès per a Sant Cugat, al Consell de Ciutat. Es tracta del màxim òrgan consultiu i de participació ciutadana del municipi que es reunirà, mínim, un cop l'any i que abordarà les qüestions d'àmbit social, econòmic i mediambiental d'especial incidència ciutadana. L'alcaldessa, Mercè Conesa, s'ocupa de la presidència, mentre que el conseller local de Càritas, Rafa Gómez, assumeix la vicepresidència.

Entre les funcions que ostenta el Consell de Ciutat estan debatre el pla d'actuació municipal, assessorar el govern en les grans línies d'actuació local i proposar processos participatius de temes concrets. L'òrgan és el màxim espai consultiu i de participació ciutadana local i té l'objectiu d'abordar de forma transversal i amb aportacions de diferents opinions el temes que més incideixen entre els santcugatencs. La primera sessió ha servit per posar sobre la taula la necessitat que el món de l'esport se sumi a aquest òrgan i on Conesa ha explicat el seu objectiu.

Mercè Conesa

L'objectiu del Consell de Ciutat és poder sotmetre a discussió propostes i projectes de ciutat, detectar necessitats i actuar envers elles.


L'alcaldessa, Mercè Conesa, presideix el Consell de Ciutat, acompanyada del conseller delegat de Càritas, Rafa Gómez, que n'ocupa la vicepresidència. Un representant de cada grup polític municipal intervé en el consell, que també tindrà vuit representants dels consells de barri i taules sectorials. El sotspresident del Consell de Cultura, Eduard Jener, la representant del consell de barri de les Planes, Maria Àngels Quadras, i el representant del Consell d'Infants, Xavi Corberó, han destacat a Cugat.cat la importància de l'existència de mecanismes com el Consell de Ciutat.

Participants

Tinc la teoria del 'com si'. Estem tots aquí com si la demanda de participació de l'Ajuntament fos veritat. / Fa tres anys que participem i donem l'opinió dels nens. / Falta representar la salut mental.


En l'apartat d'organitzacions socials i empresarials, Sant Cugat Empresarial (SCE), Creu Roja, la Coordinadora d'AMPA i la Federació d'Associacions de Veïns (FAVSC) tenen presència al consell. Mentre que en el capítol d'associacions, hi diran la seva Càritas i Sant Cugat Comerç (StC).

Un altre dels aspectes destacats de l'equip del Consell de Ciutat és l'aportació de personalitats d'especial rellevància al municipi com la catedràtica d'ètica Victòria Camps, la presidenta d'Òmnium, Rosa Maria Caballé, l'editor del setmanari 'Diari de Sant Cugat', Ramon Grau, l'escriptor Víctor Alexandre i el membre de la Penya Regaléssia Josep Garrell.

El secretari tanca l'equip on també s'integren quatre ciutadans escollits de forma aleatòria: Roser Ferrer, Alberto Verges, Maria Rosa Navarro i Jesús Muntaner.



  • Comparteix:

COMENTARIS

La mejor obra de teatro que he visto nunca. Somos una ciudad en que todo es solamente decorado.

Juan Carlos Sala Garrido. Enviat el 31/oct/12


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.