ICV 'força' l'equip de govern a destinar la totalitat del 10% de la subhasta de Can Matas a habitatge públic


  • Comparteix:

Boix afegeix que a ERC li incomoden les polítiques familiars de CIU.

Boix afegeix que a ERC li incomoden les polítiques familiars de CIU.

Iniciativa-Verds assegura que el seu grup ha forçat l'equip de govern a destinar la totalitat del 10% de l'aprofitament mig del sòl subhastat al Turó de Can Matas a construcció d'habitatge públic. Els ecosocialistes també asseguren que gràcies a ells, 12 dels 30 milions d'euros provinents de la subhasta es destinaran exclusivament a equipaments.

ICV ha volgut argumentar el seu vistiplau a la subhasta de 5 de les 9 parcel·les del Turó de Can Matas. Els ecosocialistes asseguren que el seu vot afirmatiu és fruit de les modificacions introduïdes per l'equip de govern en l'ús que, finalment, es farà del 10% de l'aprofitament mig de que disposarà l'ajuntament després de la venda d'aquests terrenys.

Segons els ecosocialistes, la intenció inicial de l'equip de govern -aleshores format per CiU i el Partit Popular- era destinar només un 60% a habitatge públic. El seu portaveu, Xavier Boix, assegura que gràcies a les negociacions del seu grup, s'ha aconseguit no només destinar el 100% d'aquests terrenys a habitatge públic, sinó també que el sòl terciari es destini també exclusivament a habitatge públic de lloguer.

Xavier Boix

Estem contents i orgullosos d'haver votat favorablement la subhasta de Can Matas perquè hem aconseguit doblar els metres de sòl destinats a habitatge públic.


Els ecosocialistes es defensen així de les acusacions del PSC que, recordem, es va abstenir en la votació del ple i que, segons Iniciativa, els acusa de 'donar aire' a l'equip de govern donant el sí a la subhasta d'aquestes 5 parcel·les.

Iniciativa afirma, a més, que el recurs contra la subhasta presentat pel grup immobiliari Núñez i Navarro no pot prosperar ja que l'operació ha estat feta complint escrupulosament la normativa vigent i que jurídicament està ben blindada.

D'altra banda, i sobre el ple de desembre, Xavier Boix ha aprofitat per desqualificar l'al·legació introduïda per ERC a les bonificacions de l'IBI per les famílies nombroses. Xavier Boix afirma que posar un topall de 300 euros és només una 'operació de maquillatge' que no resol la regressivitat dels descomptes i creu que als republicans els incomoden les polítiques familiars de CiU.

Xavier Boix

Les bonificacions a les famílies nombroses pel simple fet de ser-ho no responen a polítiques fiscals progressistes.


ICV aposta perquè les bonificacions en l'IBI s'apliquin en funció de la renda i no en funció dels metres quadrats de la vivenda per garantir un anutèntic caràcter progressista d'aquests descomptes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.