Valldoreix porta el rebuig a l'eliminació de les EMD a totes les administracions


Temes relacionats

Aturats, pensionistes i jubilats tindran descompte en els tallers del Casal de Valldoreix (11/oct/12)

L'EMD de Valldoreix, tranquil·la tot i les reformes del govern espanyol (18/jul/12)

L'executiu espanyol obre la porta a tancar les EMD (13/jul/12)


  • Comparteix:

Moment de la junta de veïns

Moment de la junta de veïns

L'EMD de Valldoreix rebutja l'eliminació de les entitats municipals descentralitzades prevista pel govern espanyol a l'avantprojecte de Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració local. D'aquesta manera, la junta de veïns de Valldoreix, amb el suport de tots els grups menys del PP que hi ha votat en contra, ha aprovat una moció en defensa d'aquestes administracions 'necessàries per al funcionament dels pobles'.

El text defensa l'exemple de democràcia directa que suposen les EMD i la seva tasca necessària per als ciutadans, blindada per l'Estatut. És per això que considera la seva eliminació un atac contra la democràcia que generarà conflictes i que no servirà per estalviar recursos.

De fet, el president de l'EMD de Valldoreix, Josep Puig, ha assegurat que la proposta d'eliminar aquestes administracions compta també amb el rebuig dels grups polítics.

Josep Puig

Ens hem entrevistat amb els diferents grups polítics i fins i tot el PP veu que hi ha un error en voler suprimir les EMD.


Tot i tenir el suport de la resta de grups de la junta de veïns, el representant del PP, Josep Maria Canals, ha votat en contra en considerar que la llei que preveu la supressió de les EMD permetrà estalviar i convertir l'administració en més eficient.

Josep Maria Canals

Malauradament a tot l'Estat espanyol tenim 40.000 polítics més que a Alemanya. Hem de millorar molt en la forma de treballar. Tot ajuntament té el seu cost i aquesta mesa costa 140.000 euros.


L'EMD de Valldoreix farà arribar el seu posicionament; fruit d'una proposta de CiU-Actuem i la Candidatura de Progrés i Catalanista presentada aquest dijous; al govern espanyol, la Generalitat, la Diputació de Barcelona, el Congrés espanyol i l'Agrupació d'Entitats Municipals Descentralitzades de Catalunya.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.