Sant Cugat impulsarà un Pla Local d'Energia per generar estalvi i ocupació


Temes relacionats

El PSC reclama lligar eficiència energètica i ocupació ( 3/oct/12)


  • Comparteix:

Una planta de biomassa a Barcelona / Font: ACN

Una planta de biomassa a Barcelona / Font: ACN

Sant Cugat tindrà un Pla Local d'Energia per impulsar les energies renovables. Els partits amb presència al consistori han donat suport unànime en el ple d'aquest dilluns per estudiar la viabilitat ambiental i econòmica de noves fonts d'energia per a les instal·lacions i els equipaments municipals.

La moció institucional encoratja la ciutat a buscar mesures d'estalvi energètic per contribuir a la lluita contra el canvi climàtic i aprofitar el sector de les energies verdes per generar ocupació. En aquest sentit, el text aposta per estudiar la transformació de biomassa en biocombustible aprofitant que Sant Cugat disposa d'una gran part del territori amb massa forestal. Així es voldria estalviar en despesa energètica, gestionar la massa de sotabosc del municipi i crear ocupació. El regidor del PSC Pere Soler ha remarcat que un dels objectius és dotar progressivament les instal·lacions municipals de tecnologies respectuoses amb el medi ambient.

Pere Soler

Volem estudiar la viabilitat ambiental i econòmica de les fonts d'energia renovables que podríem instal·lar en els equipaments municipals.


El text remarca que la implantació d'aquest sistema no ha de ser immediata però que sí que cal treballar en aquesta direcció. D'aquesta manera, també es pretén complir els criteris del 'Llibre blanc de les energies renovables' i aprofitar la posada en marxa del projecte 'Smart City'. La moció institucional sorgeix d'una proposta inicial del PSC.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.