Tret de sortida a la implantació de les propostes del Pacte per la Nit


Temes relacionats

La JNC destaca la implicació de les diferents parts en el Pacte per la Nit ( 3/oct/12)

La CUP a l'expectativa de la implementació del Pacte per la Nit ( 9/jul/12)

El Pacte per la Nit proposa nous horaris a bars i terrasses (26/jun/12)

El document del Pacte de Nit s'obrirà al màxim a totes les propostes participants (18/oct/11)


  • Comparteix:

El document vol conciliar l'oci nocturn amb el descans dels veïns

El document vol conciliar l'oci nocturn amb el descans dels veïns

El Pacte per la Nit, un recull de propostes per garantir l'oci nocturn i el dret al descans, ha finalitzat el seu procés participatiu i de redacció. El document s'ha presentat al ple d'aquest dilluns i ara s'haurà de vehicular la seva implantació a la ciutat, amb noves accions i l'adaptació de diferents normatives municipals.

El text busca ampliar l'oferta nocturna de la ciutat, mantenir els llocs de feina dels treballadors del sector i aconseguir garantir el dret al descans dels veïns. Per això, el Pacte per la Nit proposa accions com aplicar un nou horari per als bars i les terrasses de la ciutat en funció de la temporada d'hivern o d'estiu i regular els horaris de les activitats que es poden fer al carrer durant les nits.

Els grups municipals han coincidit a destacar l'àmplia participació amb què ha comptat el procés, així com l'esforç de consens de tots els implicats. Tot i així, per als partits polítics el repte arriba ara amb la implantació del document.

El regidor de Joventut, Raül Grangé, ha explicat que l'aplicació de les propostes mantindrà també l'esperit participatiu de la seva creació.

Raül Grangé

Això no és una foto final, només es formalitza en el ple el procés participatiu. A partir d'avui comença la reflexió sobre què significa aquest pacte.


El document s'ha elaborat amb la participació de diferents agents socials, que ha inclòs la creació d'una comissió integrada per representants polítics, les seves seccions de joventut, titulars de locals d'oci, representants del gremi d'hostaleria, diverses associacions veïnals, entitats culturals i tècnics municipals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.