El ple atura per 'electoralista' la proposta del PP de reclamar els deutes al govern


  • Comparteix:

Palau de la Generalitat de Catalunya a Barcelona / Font: Viquipèdia

Palau de la Generalitat de Catalunya a Barcelona / Font: Viquipèdia

Sant Cugat no reclamarà el deute que la Generalitat té amb el municipi tal com ha demanat el PP local, ja que la resta de partits polítics han considerat que la moció és 'electoralista'. La proposta instava el consistori a exigir al govern el deute contret amb l'Ajuntament i ha comptat amb els vots en contra de CiU, PSC i ICV-EUiA, l'abstenció de la CUP i els vots a favor del PP.

La moció del PP volia reclamar a la Generalitat el pagament dels deutes amb l'Ajuntament ja que aquest deute posa en perill, diu, la normal aplicació i execució del pressupost del consistori ocasionant problemes de tresoreria, tal com ha explicat el regidor dels populars Álvaro Benejam.

Álvaro Benejam

Presentem la moció per dues raons: perquè falten pagaments i és necessari tornar-los a demanar, i perquè aquesta moció té un caràcter general.


La resta de formacions polítiques presents al consistori han considerat la proposta 'electoralista, repetitiva i oportunista' ja que no consta que part del deute de la Generalitat ve causat per l''ofec financer' al qual Catalunya està sotmesa per part de l'Estat espanyol, tal com ha manifestat el tinent d'alcalde d'Economia, Carles Brugarolas.

Carles Brugarolas

Aquesta moció és un va intent d'oportunisme i electorialisme, i és un exemple més que el Partit Popular viu aliè a la realitat als interessos de la ciutadania que hauria de defensar.


La moció ha trobat el vot contrari de CiU, el PSC i ICV-EUiA, i l'abstenció de la CUP.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Basicament, aquesta mateixa demanda ja ha estat aprovada en 3 mocions anteriors. Una d'elles sectoritzada en fons d'cupació el ple anterior, del qual el PP no va votar a favor. Recordar que el PP també va votar en contra de la proposta parlamentària del PSC per tal que la Generaliat faci un calendari de pagament del deute amb els ajuntaments.

Ferran Villaseñor. Enviat el 16/oct/12


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.