La uaSC i l'ACR s'alien per protegir l'Estany dels Alous


Temes relacionats

uaSC i Alternativa Ciutadana de Rubí (ACR) treballaran plegades ( 3/jul/12)

Detectada una caça il·legal d'ocells a l'estany dels Alous (24/oct/11)


  • Comparteix:

Membres de la uaSC, ACR i de dues entitats ecologistes, a l'estany

Membres de la uaSC, ACR i de dues entitats ecologistes, a l'estany

Un altre Sant Cugat (uaSC) i Alternativa Ciutadana de Rubí (ACR) juntament amb diverses entitats ecologistes, com les santcugatenques El Mussol i El VEN, s'alien per protegir l'entorn de l'Estany dels Alous. Aquest objectiu se cercarà per dues vies: la constitució d'una plataforma ciutadana i la presentació de mocions al ple a través d'algun partit amb representació política. L'Estany dels Alous està situat al terme municipal de Sant Cugat a un zona fronterera amb la ciutat veïna.

La protecció d'aquest espai busca obrir una part desconeguda del territori a la ciutadania perquè hi puguin tenir lloc activitats de lleure però també de conservació i estudi de la natura. La iniciativa neix de la suma d'esforços de l'associació El Mussol, El VEN (Valldoreix Espais naturals), el Grup d'Estudis de Protecció de la Natura de Rubí (CEPNA), l'Associació de Veïns de Vallhonrat, també de Rubí, i les dues formacions polítiques. A més, uaSC i ACR estan en converses amb el Club Muntanyenc Sant Cugat (CMSC) perquè també s'adhereixi a la proposta.

El president de la uaSC, Jaume Massanés, ha explicat que la seva formació i ACR volen donar l'impuls al projecte però que seran les entitats i ciutadans adherides les qui portaran el protagonisme.

Jaume Massanés

Ni ACR ni uaSC volem treure benefici polític d'aquesta plataforma. És una qüestió de ciutats. Quan es creï la plataforma hi participarem com a membres i prou.


La proposta inclou la realització d'un estudi exhaustiu de l'Estany dels Alous tant a nivell hídric, com de flora i fauna. Després es delimitaran diverses zones d'aquest paratge per establir-hi els diferents usos.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.