Sant Cugat no plantarà cara a la futura reforma de la Llei de l'avortament


Temes relacionats

El ple debat la independència, els deutes del govern amb la ciutat i l'IBI (15/oct/12)

ICV-EUiA veu la nova Llei de l'avortament com una intrusió del PP ultraconservador (27/set/12)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu del ple municipal

Imatge d'arxiu del ple municipal

El ple municipal ha rebutjat la moció presentada aquest dilluns per ICV-EUiA per a la despenalització de l'avortament i en defensa al dret al propi cos. La proposta dels ecosocialistes ha rebut el vot a favor del PSC i la CUP i de tres regidors de CiU -Raül Grangé, Xavier Escura i Josep Romero-. Els representants d'UDC, les regidores Sílvia Cazorla i Susanna Pellicer, també de l'equip de govern, i el PP hi han votat en contra. L'alcaldessa i la resta de regidors s'han abstingut.

ICV-EUiA plantava cara amb aquesta moció a la futura reforma de la Llei de l'avortament del govern espanyol, que revisa l'actual normativa amb premisses més restrictives. Aquests canvis passen, entre d'altres mesures, per eliminar la malformació del fetus com a supòsit per poder interrompre l'embaràs. Els ecosocialistes volien que Sant Cugat instés l'executiu espanyol a fer marxa enrere entenent que la modificació de la llei és un retrocés en els drets de les dones i un 'intrusisme de les doctrines ultraconservadores del PP', com ha defensat la regidora d'ICV-EUiA, Roser Casamitjana.

Roser Casamitjana

No entenem que un país que es declara aconfessional es promogui una llei que es fonamenta en principis morals obviant la fonamentació científica. La llei que es proposa suposaria retornar a èpoques preconstitucionals.


La moció no ha tirat endavant pel vot contrari de diferents regidors, com els del PP que en bloc s'hi han oposat. El portaveu de la formació, Jordi Carreras, ha dit de la proposta d'ICV-EUiA que és 'estrambòtica'. El popular ha titllat de 'retrògrads' als regidors que hi han votat a favor.

Jordi Carreras

Em sembla una proposta estrambòtica. És de les coses que fan pensar que a la nostra civilització li queda molt per avançar. Vostès no saben el dolor que pateix la criatura. Són un retrògrads.


La revisió de l'actual Llei de Salut Sexual i Reproductiva vol tornar, parcialment, al model del 1985, quan només era legal avortar en el cas dels supòsits de violació i risc de salut per a la mare. Aquella llei també contemplava la malformació dels fetus com un tercer supòsit per poder avortar, un punt, però, que no vol afegir el ministre de Justícia en la futura reforma.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Queda demostrado que el poder eclesiástico y el Opus Dei tienen tanto poder, demasiado, que controlan los partidos de derecha como CIU o PP. Alguien se ha preguntado alguna vez quien manda realmente ?

Juan Carlos Sala Garrido. Enviat el 16/oct/12


M,alegro que s,hagin fet enrera en aquesta decisió.Ja es hora que algú defengués a NO nascut...Aquesta llei és irracional i oportunista!!!

Alicia Pastor del Amo. Enviat el 17/oct/12


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.