El ple acorda reservar habitatge públic per a ciutadans amb risc d'exclusió


Temes relacionats

L'equip de govern proposa destinar el 7% d'habitatge protegit a persones en risc d'exclusió (16/mar/12)

Promusa reservarà un 7% dels pisos d'habitatge protegit per a persones en risc d'exclusió (20/des/11)


  • Comparteix:

Les persones en risc d'exclusió podran optar a aquest tipus d'habitatge

Les persones en risc d'exclusió podran optar a aquest tipus d'habitatge

Sant Cugat reservarà per a les persones amb risc d'exclusió social un 7% de l'habitatge públic construït en parcel·les d'equipaments i destinat a lloguer protegit. Aquesta és una de les mesures que sorgeixen de la modificació puntual de les normes urbanístiques del Pla General Metropolità (PGM) a l'àmbit de Sant Cugat, que s'ha aprovat provisionalment al ple d'aquest dilluns amb el suport de tots els partits tret del PP. El canvi vol millorar l'ordenació urbanística incorporant criteris socials, ambientals i paisatgístics.

En termes socials, el regidor d'Urbanisme i Obres, Pere Casajoana, ha explicat que la revisió de la normativa inclou fomentar la implantació d'equipaments comunitaris i una reserva del 7% d'habitatge públic dotacional perquè Serveis Socials pugui oferir-lo a ciutadans en risc d'exclusió.

Pere Casajoana

Aquesta modificació se sustenta en quatre potes: la sostenibilitat, el foment de l'habitatge social, la potenciació d'implantació d'equipaments comunitaris i l'ordenació del paisatge urbà.


Amb relació a aspectes ambientals, el canvi preveu minimitzar l'impacte visual de les instal·lacions dels edificis i incorporar criteris de certificació energètica en els edificis públics de més de 500.000 kw. En habitabilitat i ordenació d'edificis, es regularà l'alçada lliure de les plantes i els espais sota coberta, pèrgoles i dipòsits.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.