El ple evita adherir-se a les entitats que denuncien la tisorada sanitària


  • Comparteix:

La moció buscava un posicionament de la ciutat contra els responsables de les retallades en sanitat

La moció buscava un posicionament de la ciutat contra els responsables de les retallades en sanitat

Sant Cugat no s'implicarà en les accions de denúncia contra aquells gestors públics que són responsables de les retallades en sanitat. CiU i PP han tombat la moció que en aquest sentit ha presentat la CUP en el ple d'aquest dilluns, a través de la Plataforma Dempeus per la Salut Pública i la Plataforma d'afectades per les retallades, que demanava l'adhesió de l'Ajuntament a la Iniciativa Penal Popular (IPP) que promouen aquestes entitats. CiU, tot i entendre la queixa d'aquestes entitats, hi ha votat en contra argumentant que la moció fa un flac favor a la dignificació de la gestió pública.

La IPP és una acció de denúncia contra els responsables de l'actual situació de retallades socials i, en particular, en sanitat. Un clam social que han endegat la Plataforma Dempeus per la Salut Pública i la Plataforma d'afectades per les retallades que, a través de la CUP, han presentat una moció al ple per reclamar responsabilitats als gestors polítics de la tisorada en sanitat.

El text ha rebut els vots contraris del PP, per no responsabilitzar directament el govern de Zapatero, i de CiU, que ha lamentat que la proposta posi en un mateix sac tots els gestors públics quan es parla de 'prevaricació i corrupció'.

El regidor de la CUP Ignasi Bea ha rebatut les crítiques deixant clar que el text persegueix només els gestors corruptes i actua allà on els polítics incompleixen els seus deures públics.

Ignasi Bea

Hi ha gent que es veu obligada a retallar. Aquesta IPP vol perseguir només als corruptes. No totes les retallades són inevitables. Les coses s'estan fent malament.


El regidor de Sanitat, Raül Grangé, ha fet una crida a la responsabilitat davant la insubmissió al copagament sanitari que promouen aquests col·lectius socials. Grangé ha exposat que, fins ara, l'aplicació d'aquesta fórmula ha suposat un estalvi de la factura del 18'5%, un fet que ha d'obrir un debat 'serè' sobre la gratuïtat de les prestacions sanitàries.

Raül Grangé

D'aquest estalvi quan es correspon a medicaments que tenim al calaix de casa. Això s'ha de posar sobre la taula amb un debat serè.


La moció, finalment rebutjada, ha comptat amb els vots a favor de la CUP, PSC i ICV-EUiA.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.