La Generalitat garanteix que l'Estat no eliminarà les EMD catalanes


Temes relacionats

Reunió extraordinària de les EMD per analitzar el seu futur (27/oct/12)

El govern espanyol tractarà l'EMD de Valldoreix igual que els ajuntaments (18/oct/12)

L'EMD espera assolir un acord pel conveni econòmic abans de dos mesos (13/oct/12)

Valldoreix i l'AEMDEC demanen signatures per evitar l'eliminació de les EMD (26/jul/12)

L'EMD de Valldoreix, tranquil·la tot i les reformes del govern espanyol (18/jul/12)

L'executiu espanyol obre la porta a tancar les EMD (13/jul/12)


  • Comparteix:

Moment de l'assemblea extraordinària celebrada a Talladell / Font: AEMDEC

Moment de l'assemblea extraordinària celebrada a Talladell / Font: AEMDEC

El govern ha garantit a l'Agrupació d'EMD de Catalunya (AEMDEC) el futur d'aquestes administracions. El director general d'Administració Local de la Generalitat, Joan Cañada, ha assegurat que la llei que preveu l'eliminació de les EMD i altres administracions menors no afectarà el model territorial català. De fet, Cañada ha afegit durant l'assemblea extraordinària de l'agrupació celebrada aquest dissabte que l'Estatut vetlla per les EMD i la seva supressió seria inconstitucional.

El director general d'Administració Local de la Generalitat ha assegurat que la reforma que preveu la Llei de Racionalització i Sostenibilitat impulsada pel govern espanyol i dicta la supressió de les EMD, no afectarà aquestes administracions, ja que la competència d'organització territorial és de la Generalitat i està recollida a l'Estatut. El president de l'AEMDEC i també president de l'EMD de Valldoreix, Josep Puig, ha celebrat les paraules de Cañada i ha destacat que van en la línia del que s'havia dit des de l'agrupació.

Josep Puig

Confirma el que que havíem avançat. Estàvem tranquils perquè tenim el suport de la Generalitat i perquè l'Estatut contempla les EMD.


De la mateixa manera, Cañada ha explicat que la reforma que promou el govern per reformular l'administració local catalana tampoc preveu la desaparició de les EMD, sinó una regularització. Es tracta d'una llei que vol, ha dit Cañada, fomentar l'autonomia local i dotar el municipalisme d'instruments. De fet, el director general ha obert la porta a la creació de més entitats municipals descentralitzades a Catalunya. Puig ha valorat positivament l'objectiu de la llei, però també ha demanat que l'agrupació tingui un representant a la comissió redactora de la llei de Bases de Governs Locals i d'Hisendes Locals de Catalunya.

L'assemblea extraordinaria de l'AEMDEC; on també ha participat el secretari general, Juanjo Cortés; ha aplegat representants de 14 de les 15 comarques catalanes que tenen EMD dins del seu territori, amb un total de més del 90% de la població que apleguen les EMD catalanes.






  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.