El PP defensa la inversió estatal a Catalunya per al 2013


Temes relacionats

Conesa critica la manca d'inversions estatals a Catalunya (30/oct/12)

El pressupost de l'Estat espanyol passa de llarg a Sant Cugat (30/oct/12)


  • Comparteix:

El PP marca com a prioritat per a la ciutat el corredor mediterrani / Font: Marçal Guardiola

El PP marca com a prioritat per a la ciutat el corredor mediterrani / Font: Marçal Guardiola

La secció local del PP defensa la inversió a Catalunya del projecte de Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) per al 2013. Segons el PP, Catalunya és un dels territoris més beneficiats, tot i el descens de la inversió estatal, un 10,76% menys que al 2012. D'aquesta manera, el PP replica l'alcaldessa, Mercè Conesa, que ha titllat els comptes de 'preocupants' per la manca d'inversions al país i l'enfocament 'errat' de les prioritats. Els comptes estatals no preveuen cap inversió a la ciutat.

El PP ha destacat que Catalunya és el quart territori amb més pressupost estatal, amb més de 1.262 milions d'euros. De la mateixa manera, l'agrupació local defensa que el volum d'inversions del ministeri espanyol de Foment al país és 2,6 vegades superior a la mitjana estatal amb 1.112 milions d'euros, segons xifra el PP.

Els comptes estatals no preveuen, però, les inversions de la disposició addicional tercera de l'Estatut. El regidor del PP Álvaro Benejam ha justificat aquesta mesura per la situació de les finances estatals, que han prioritzat el fons de liquiditat per ajudar la Generalitat.

Álvaro Benejam

Les finances de l'Estat estan en una situació que no es desconeguda per a ningú. S'ha de prioritzar la sortida de la crisi i el manteniment de l'estat del benestar.


El projecte de pressupost per al 2013 no inclou cap inversió en infraestructures a Sant Cugat. En aquest sentit, Benejam ha apostat per revisar, davant la contenció pressupostària, la vigència d'algunes de les reclamacions locals en infraestructures com l'intercanviador de Rodalies i l'estació vallesana del TGV.

Álvaro Benejam

Serien infraestructures molt interessants, però són caríssimes i no es disposa d'aquesta quantitat de diners. És prioritari fer el corredor mediterrani.


Pel regidor del PP, una de les prioritats ha de ser el corredor mediterrani, una inversió que recull el pressupost estatal per al 2013 en el seu tram per Tarragona i que beneficiarà també Sant Cugat, ja que el seu traçat preveu el pas per la ciutat. Benejam ha recordat que la inversió estatal a les comunitats autònomes caurà l'any vinent un 16,10% respecte al 2012, però que en el cas de Catalunya, el descens és inferior, un 10,76%, segons dades del PP de la ciutat.



  • Comparteix:

COMENTARIS

H I P Ò C R I T E S

Joan Serrallonga. Enviat el 3/nov/12


Cuando no te gusta, Serrallonga, te pones rabioso, amigo?

Maria Dolores Domenech Vicens. Enviat el 4/nov/12


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.