L'interventor de l'Ajuntament obre la porta a la supressió de l'EMD


Temes relacionats

La Generalitat garanteix que l'Estat no eliminarà les EMD catalanes (27/oct/12)

Valldoreix i l'AEMDEC demanen signatures per evitar l'eliminació de les EMD (26/jul/12)

'El Gall del Monestir' debat el futur de les EMD (24/jul/12)

Josep Puig (EMD): 'L'Estatut està per sobre de la Llei de Bases Règim Local i això ens empara' (19/jul/12)

L'EMD de Valldoreix, tranquil·la tot i les reformes del govern espanyol (18/jul/12)


  • Comparteix:

L'EMD de Valldoreix i l'Ajuntament estan negociant el nou conveni econòmic

L'EMD de Valldoreix i l'Ajuntament estan negociant el nou conveni econòmic

L'interventor de l'Ajuntament proposa suprimir l'EMD de Valldoreix i que el consistori absorbeixi el personal de l'administració valldoreixenca. Segons un informe de l'interventor al qual ha tingut accés Cugat.cat, l'EMD és una 'duplicació i ineficiència' de serveis d'àmbit municipal. Tot i això, l'equip de govern ha explicat durant el ple extraordinari d'aquest dilluns que es tracta d'una valoració tècnica que no correspon al criteri polític de l'equip de govern.

En el seu informe, l'interventor avisa que la negociació del nou conveni econòmic entre l'Ajuntament i l'EMD de Valldoreix comportarà una modificació pressupostària de les dues administracions una vegada tancades les negociacions.

L'interventor xifra en el seu informe en tres milions d'euros l'any la transferència neta final del consistori, a la qual s'ha d'afegir els pagaments derivats de les liquidacions d'exercicis anteriors, que sumen 1,1 milions d'euros més a pagar aquest 2012 i principis del 2013. Davant aquestes xifres, l'interventor considera que l'existència de l'EMD és una 'duplicació i ineficiència' de serveis d'àmbit municipal.

Exemple d'això, diu el document, són les dificultoses relacions de coordinació tècnica entre els dos ens locals, les ineficiències en les prestacions de serveis i el temps i la dedicació que el personal destina a la gestió de les múltiples reunions i informes emesos. Com un altre dels arguments, apunta les zones verdes expropiades, la gran majoria de les quals es troben a Valldoreix i no han estat finançades per l'EMD, sinó per l'Ajuntament.

És per això que proposa que el nou conveni fixi la dissolució de l'EMD de Valldoreix i l'absorció del seu personal i serveis tècnics. Una proposta que ha preocupat l'oposició i que han expressat durant el ple d'aquest dilluns grups com ICV-EUiA i el PSC.

ICV-EUiA / PSC

L'informe de l'interventor parla de suprimir l'EMD. No puc dir res més. / S'està posant sobre la taula suprimir l'EMD i estem absolutament en contra.


Tot i així, el tinent d'alcalde d'Economia, Carles Brugarolas, ha recordat durant el ple extraordinari d'aquest dilluns que es tracta d'una valoració tècnica i no del criteri de l'equip de govern.

Carles Brugarolas

És un informe tècnic de l'interventor que no comporta una valoració política. No compartim aquest criteri.


El futur de les EMD també s'ha posat en dubte amb un projecte de decret del govern espanyol que preveu la seva eliminació, tot i que la Generalitat ha assegurat que mantindrà aquestes administracions, garantides per l'Estatut que atorga les competències del model territorial català al govern.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Han fet servir a l'interventor com a missatger. Des de l'època del tripartit que en CIU tenen la idea de carregar-se l'EMD. Veig amb sorpresa que ara també el PSC i ICV es queixen quan des de fa uns anys no han fet gens per ajudar Valldoreix, igual que ERC.

Maria Dolors Sans i Gracia. Enviat el 6/nov/12


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.