El Suprem ratifica la potestat del consistori per protegir Torre Negra


Temes relacionats

Vistiplau de la Generalitat a la modificació del PGM al sector de Torre Negra (18/jul/12)

Un informe del secretari obliga a retirar la moció contra Núñez i Navarro (16/jul/12)

El TSJC avala el 'no' del PAU a Torre Negra, però estima arguments de NiN (29/jun/12)

Torre Negra, més a prop de la protecció definitiva ( 4/jun/12)

Els propietaris de Torre Negra continuaran als tribunals després del nou pas de protecció (22/mai/12)

La protecció de Torre Negra avança amb reticències del PSC, ICV i CUP al traçat de la Ronda Sud (22/mai/12)


  • Comparteix:

El Suprem ratifica la sentència del TSJC sobre Torre Negra

El Suprem ratifica la sentència del TSJC sobre Torre Negra

El Tribunal Suprem (TS) avala que l'Ajuntament té la potestat per declarar no urbanitzable el sector de Torre Negra, tal com va dictaminar al 2009 el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) tot i anul·lar l'acord de preservació emparant-se en la no necessitat de recórrer a la categoria d'especial protecció. La resolució del Suprem arriba quan el procés de protecció reactivat per l'Ajuntament ha culminat amb l'aprovació de la modificació del PGM que va fer la Generalitat per canviar la condició dels terrenys perquè esdevinguessin no urbanitzables.

La resolució emesa pel Suprem ve a ratificar el dictamen de l'alt tribunal català que al 2009 va assegurar l'opció del consistori, com a entitat competent, de poder declarar la protecció del sector de Torre Negra amb criteris ordinaris, i no atenent a condicions d'especial protecció.

Arran d'aquella sentència del tribunal català, que també assenyalava una indefinició de la Ronda Sud, el consistori va reiniciar el procés de preservació dels terrenys, propietat en la seva majoria de Núñez i Navarro. El nou procés urbanístic es va tornar a debatre al ple per ajustar-se als requeriments del TSJC.

El periple per protegir definitivament el sector va finalitzar aquest juliol quan la Comissió d'Urbanisme de l'àmbit metropolità de Barcelona, depenent de la Generalitat, va aprovar la modificació per canviar la classificació de la major part dels sòls del sector d'urbanitzable no delimitat per la de no urbanitzable.

L'alcaldessa, Mercè Conesa expressa la seva 'la tranquil·litat' davant futurs recursos de Núñez i Navarro pel fet que l'Ajuntament, diu, ha fet ja els deures ajustant-se al dictamen del tribunal català, i que ara ratifica el Tribunal Suprem.

Mercè Conesa

Tenim una aprovació definitiva que compleix estrictament el que deia el Superior de Justícia i el Suprem. De cara a futurs recursos, confio que finalment se'ns doni la raó.


Conesa sosté que el posicionament del Suprem el que fa és avalar que Torre Negra sigui sòl no urbanitzable.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.