Tots els partits, tret del PP, aproven una moció contra la violència masclista


  • Comparteix:

El PP no s'ha sumat a la proposta / Font: Petreraldia.com

El PP no s'ha sumat a la proposta / Font: Petreraldia.com

El ple de Sant Cugat s'ha sumat amb l'aprovació d'una moció al Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones a un rebuig enèrgic a les manifestacions de qualsevol tipus de violència física que impedeixi a les dones garantir els seus drets com a ciutadanes. Totes les forces polítiques del consistori s'han sumat a una moció en aquest sentit, excepte el PP, que s'ha abstingut. Els populars diuen que les polítiques contra la violència masclista que s'han fet fins ara són 'inútils i estan mal enfocades'.

La declaració contra la violència masclista té el suport de la Generalitat, les quatre Diputacions i les dues entitats municipalistes. La tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer, ha defensat la necessitat que la ciutadania vegi la unitat de totes les forces polítiques en qüestions com aquesta i ha criticat el posicionament 'demagògic', ha definit, del PP.

Susanna Pellicer

Nosaltres seguirem treballant i buscant la unitat dels partits en aquests temes importants. Vostès poden seguir fent demagògia.


El PP s'ha abstingut amb l'argument que les polítiques que propugna la moció, i que s'han desenvolupat fins ara, s'han demostrat, afirmen, 'inútils' i 'insuficients'. El portaveu popular, Jordi Carreras, s'ha mostrat en contra de la violència envers les dones però ha afegit que cal anar més enllà del que proposa la moció. Cal, ha dit, un pacte social i democràtic de respecte i que defensi la dignitat de la persona.

Jordi Carreras

És important deixar constància que aquestes polítiques enfocades d'aquesta manera són inútils.


La resta de forces polítiques han destacat la idoneïtat de la moció. ICV-EUiA ha destacat la importància de no abandonar el debat públic i continuar lluitant contra aquesta realitat quotidiana. En aquest sentit, ha cridat a fer tot el possible per recuperar les polítiques d'igualtat.

La CUP ha subratllat que s'ha avançat molt camí però que cal encara que molt per recórrer. El PSC ha lamentat la posició dels populars santcugatencs, que no s'han sumat a l'acord general, al contrari d'altres formacions locals del mateix partit i de la representació del PP en organismes supramunicipals com les diputacions.



  • Comparteix:

COMENTARIS

El PP demostra qui és i com són.

Joan Serrallonga. Enviat el 20/nov/12


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.