Sant Cugat demana ajut a l'AMB per afrontar el problema de les zones verdes


Temes relacionats

Sant Cugat insta l'AMB a avançar les indemnitzacions de les zones verdes (16/nov/12)


  • Comparteix:

La majoria de les zones verdes es concentren a Valldoreix, en imatge aèria / Font: Google Maps

La majoria de les zones verdes es concentren a Valldoreix, en imatge aèria / Font: Google Maps

Sant Cugat reclama a l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) que avanci a l'Ajuntament les quantitats econòmiques que ha d'assumir el consistori a causa de l'expropiació de les zones verdes. El ple també ha demanat per unanimitat a l'ens supramunicipal que analitzi la situació de les zones verdes a tots els municipis metropolitans per buscar una solució a la problemàtica. L'oposició ha donat suport a la proposta de l'equip de govern, tot i que ha recordat que l'Ajuntament va tenir opcions anteriorment per millorar la situació.

El consistori ja ha hagut d'assumir nou milions d'euros en concepte d'expropiacions de zones verdes. La resta de sentències fermes inclouen indemnitzacions de quatre milions, que és la quantitat que el consistori vol que l'AMB assumeixi.

En roda de premsa prèvia al ple, el regidor de Territori, Pere Casajoana, va explicar que es donaria una compensació a l'AMB a canvi d'assumir aquest avançament econòmic.

Pere Casajoana

Volem que avancin els diners i els oferim a canvi els aprofitaments que sorgeixin de la zona verda.


Tota l'oposició ha donat suport a la proposta de l'equip de govern. Tot i això, el PSC assegura que la mesura no és més que un pedaç per evitar els problemes que poden causar les indemnitzacions als comptes municipals. Amb ICV-EUiA, el portaveu socialista, Ferran Villaseñor, ha coincidit a dir que la ciutat va tenir opcions de corregir la qüestió de les zones verdes durant el creixement del municipi, però ha remarcat el compromís amb els temes de ciutat.

Ferran Villaseñor

Hi donem suport, al pedaç, perquè és un tema de ciutat important per mantenir l'equilibri pressupostari.


La petició d'avançar els diners al consistori per a les zones verdes es faria com a bestreta, per la qual cosa no s'afegeix a la ràtio d'endeutament, una preocupació que ha mostrat el PP durant la sessió plenària.

La distribució de zones verdes al Pla General Metropolità (PGM) de 1976 va obligar Sant Cugat a tenir més sòl d'aquestes característiques que la resta de municipis. El municipi, per tant, ha hagut d'assumir una alta quantitat econòmica en concepte d'indemnitzacions en els darrers anys ja que els propietaris tenen dret a l'expropiació, fet que causa un impacte en els comptes municipals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.