El Viaró podrà construir 13.600 metres quadrats als seus terrenys


  • Comparteix:

El Viaró pot edificar 13.600 metres quadrats / Font: Viaro.es

El Viaró pot edificar 13.600 metres quadrats / Font: Viaro.es

L'Escola Viaró podrà disposar de 13.600 metres quadrats de sostre edificable en els seus terrenys gràcies a l'aprovació provisional que aquest dilluns ha fet el ple, amb els vots a favor de tots els partits. La sessió plenària ha donat el vistiplau al Pla Especial d'ordenació que també ha atorgat usos escolars, religiosos, culturals i recreatius a la totalitat de la parcel·la, de 55.000 metres quadrats. El ministeri espanyol de Foment, que té la competència del ramal de la B-30 limítrofe a l'escola, ha requerit al Viaró la construcció del desdoblament d'aquesta via d'accés en cas de col·lapse circulatori.

El ple d'aquest dilluns ha donat llum verda de forma provisional al Pla Especial d'ordenació i concreció d'usos de l'equipament de l'escola Viaró, concretament, el sector est. Es tracta d'una parcel·la de 55.000 metres quadrats que, amb el pla aprovat, oferirà al centre 13.600 metres quadrats de sostre edificable amb una destinació d'usos de caràcter escolar, religiós, social, cultural i recreatiu.

El regidor d'Urbanisme i Obres, Pere Casajoana, ha explicat que la parcel·la presenta una afectació al subsòl d'Aigües de Sabadell i una possible afectació per a la seva proximitat a la B-30. Foment ha fet un informe favorable del pla d'ordenació però ha requerit al centre la construcció d'un desdoblament d'aquesta via d'accés en cas de col·lapse viari.

Pere Casajoana

Una possible afectació en què Foment li diu al Viaró que si es col·lapse l'accés als terrenys haurà d'assumir el desdoblament. És l'únic requeriment.


El PSC s'ha mostrat satisfet amb la proposta, tot i preocupar-se pel caràcter subsidiari que Foment atorga a l'Ajuntament en el cas que finalment s'executi el desdoblament de la B-30 per accedir al Viaró. Els socialistes esperen que, de donar-se aquesta situació, no 'provoqui problemes de tresoreria' a les arques municipals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.