Sant Cugat compta amb un nou Pla Director de Cooperació


Temes relacionats

L'alcaldessa referma l'aposta de Sant Cugat per la cooperació internacional (26/oct/12)

El PP vol uns comptes que garanteixin la cohesió social (24/oct/12)


  • Comparteix:

El Pla Director estableix el full de ruta fins el 2015 / Font: Samuel Aranda - ACN

El Pla Director estableix el full de ruta fins el 2015 / Font: Samuel Aranda - ACN

La ciutat ja diposa d'un nou Pla Director de Cooperació al Desenvolupament, Pau i Drets Humans que estableix les línies estratègiques del municipi en aquests àmbits per als propers quatre anys. El document s'ha aprovat aquest dilluns al ple municipal amb el suport de tots els partits, tret del PP que considera que la dotació pressupostària per a cooperació s'hauria de destinar a necessitats locals.

El nou document, elaborat amb les entitats de la Xarxa Solidària, marca les prioritats geogràfiques de cooperació i les línies de treball fins al 2015. En aquest sentit, es tracta d'un pla continuïsta, però que incorpora una major concreció en alguns dels seus objectius. D'aquesta manera, el text aposta per articular les accions amb els Vuit Objectius del Mil·lenni, prioritzar les actuacions de tipus municipalista i concretar els criteris per a les situacions d'emergència, entre d'altres. A més, flexibilitza l'àmbit pressupostari per franges.

La tinenta d'alcalde de Cooperació, Susanna Pellicer, ha resumit que l'objectiu final és ajudar a garantir els drets humans i fer la ciutadania coresponsable.

Susanna Pellicer

Presentem un pla renovat i actualitzat, i fruit del consens que ajudarà a garantir els drets humans a moltes persones. Promourà la reflexió per fer la ciutadania coresponsable.


Tot els grups municipals han donat suport al nou Pla Director, excepte el PP. El portaveu popular, Jordi Carreras, ha apostat per destinar el pressupost de cooperació a necessitats locals sorgides de la crisi econòmica, en lloc de a projectes internacionals com marca el document aprovat.

Jordi Carreras

Amb l'actual situació no està justificada aquesta despesa. La principal obligació de l'Ajuntament són els seus ciutadans. Amb els diners dels ciutadans de Sant Cugat s'han de cobrir les necessitats dels santcugatencs.


L'Ajuntament destinarà el 0'7% del pressupost del 2013 a solidaritat i cooperació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.