Els arbres de Valldoreix, protegits amb una ordenança (i sancions)


  • Comparteix:

L'ordenança protegeix l'arbrat del territori . / Font: Stcvo.wordpress.com

L'ordenança protegeix l'arbrat del territori . / Font: Stcvo.wordpress.com

Els vots de CiU-Actuem i el PP han tirat endavant l'aprovació definitiva de l'ordenança de protecció de l'arbrat de Valldoreix a la junta de veïns d'aquest dijous. El vocal de Medi Ambient, Joaquim Castelló, ha explicat a Cugat.cat que la normativa que regula la protecció d'aquest patrimoni natural també inclou sancions, malgrat que el govern valldoreixenc es mostra convençut que no caldrà arribar a aquests extrems. La Candidatura de Progrés i Catalanista de Valldoreix (CPCV) s'hi ha abstingut, en desacord per l'acceptació d'una al·legació que discrimina els arbres afectats per cotorres.

Tot i que el govern de Valldoreix així com les entitats naturalistes porten temps treballant en la protecció de l'arbrat del territori, la junta de veïns d'aquest dijous ha donat llum verda a l'aprovació definitiva de l'ordenança de protecció del seu arbrat. Una normativa que regularà el seu tractament, tant de les finques particulars com de la via pública, i que també inclourà sancions, tal com ha avançat a Cugat.cat, el vocal de Medi Ambient, Joaquim Castelló.

Joaquim Castelló

Abans no hi havien sancions, ara sí. Perquè no només la gent pot tenir un criteri 'especial' amb relació als arbres de les seves finques sinó també amb els de la via pública.


Castelló també ha explicat que aquesta ordenança permetrà assessorar els valldoreixencs quan vulguin fer un requeriment sobre arbres que estiguin ubicats a la seva propietat. La normativa posa especial atenció en els arbres singulars o monumentals que s'hauran de catalogar seguint, entre d'altres criteris, la revisió del Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic de Sant Cugat.

El vocal de la Candidatura de Progrés, Pau Alonso, s'hi ha abstingut en no compartir que s'accepti una al·legació que demana la no protecció dels arbres afectats per cotorres. D'altra banda, la junta de veïns d'aquest dijous ha servit per dir adéu a Alonso, que renuncia al càrrec per motius professionals. ICV-EUiA ha designat en el seu lloc Carme Babiloni.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.