CiU perdria la majoria absoluta al consistori amb els resultats del 25N


  • Comparteix:

El ple municipal té 25 cadires

El ple municipal té 25 cadires

CiU obtindria 12 dels 25 regidors del ple municipal i perdria la majoria absoluta amb els resultats electorals d'aquest diumenge. ERC, que ara no té presència al consistori, aconseguira quatre representants i el PP es quedaria amb tres, un menys que ara. ICV-EUiA, C's i el PSC tindrien dos regidors per partit, mentre que la CUP es quedaria fora en no superar el 5% que marca la llei electoral per tenir presència a un consistori.

Si es fa l'exercici de política ficció de traslladar els resultats d'aquest diumenge a l'escenari local, el panorama del ple, amb 25 regidors, canviaria respecte l'actual situació.

CiU, ara amb 15 representants, perdria la majoria absoluta que ara ostenta i tindria 12 regidors. La segona força seria ERC, sense presència actual en el ple, que obtindria quatre cadires.

El PP passaria de quatre a tres regidors, mentre que ICV-EUiA i el PSC matindrien les dues cadires que tenen cadascuna de les dues forces.

Amb els resultats de diumenge, C's entraria al ple per primera vegada, amb dos regidors. En quedaria fora la CUP, que no ha superat el 5% que marca la llei electoral per entrar a un consistori.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Disculpeu, però no té cap sentit traslladar el vot d'unes eleccions autonòmiques a unes municipals. I més encara per tal com s'han plantejat aquests comicis.

Ignasi Bea Seguí. Enviat el 27/nov/12


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.