Ja es poden adquirir les espelmes que formaran l'estelada gegant


Temes relacionats

4.000 espelmes per fer una estelada gegant a la plaça d'Octavià (17/gen/13)


  • Comparteix:

Roda de premsa de Sant Cugat per la Independència

Roda de premsa de Sant Cugat per la Independència

Sant Cugat per la Independència necessita voluntaris per encendre una estelada gegant formada per 4.000 espelmes. La delegació local de l'Assemblea Nacional Catalana (ACN) espera reunir 80 persones que vulguin col·laborar amb la iniciativa que tindrà lloc el dia de la Candelera, el dissabte 2 de febrer. També es pot participar adquirint als establiments adherits les butlletes amb les espelmes que s'encendran a la plaça d'Octavià per al preu d'un o cinc euros.

Sant Cugat segueix l'exemple d'altres municipis catalans i crearà una estelada gegant formada per 4.000 espelmes que s'instal·larà a la plaça d'Octavià el primer dissabte de febrer, dia de la Candelera. Les espelmes cobriran una superfície de 526 metres quadrats que romandrà encesa des de les set de la tarda fins les nou del vespre.

Sant Cugat per la Independència fa una crida a la participació i ofereix dues possibilitats. Com a voluntari el dia de l'acte, per col·laborar en la preparació del material i infraestructures necessàries, o bé, adquirint als establiments adherits les butlletes amb les espelmes que després donaran forma a l'estelada. Per ara, La Unió, Òmnium Cultural, les llibreries Xamfrà i Paideia, l'espai Terra Dolça, la botiga Rodó i la papereria Clic ja les ofereixen.

El president de l'entitat, Joan Contijoch, ha explicat que la flama té un important simbolisme per la cultura catalana i que en aquest cas se suma a l'estelada.

Joan Contijoch

La flama il·lumina el camí de la llibertat. Sempre ha tingut una important càrrega simbòlica al nostre país. L'estelada és el màxim símbol de la llibertat del país.


A les cinc de la tarda començarà la col·locació de les espelmes que s'encendran dues hores després. Mentre duri aquest procés, es calcula que serà d'uns 30 minuts, hi haurà l'actuació de timbalers, grallers i castellers. Un cop totes les espelmes cremin, s'apagaran els llums de la plaça i una coral interpretarà el 'Cant de la Senyera' i el 'Els Segadors'. Seguidament, tindran lloc els parlaments a càrrec de membres de l'ANC i l'alcaldessa, Mercè Conesa. A les vuit començarà l'espectacle d'animació 'De tots colors' a càrrec del grup El pot petit. A les nou s'apagaran les espelmes i tothom podrà recuperar la seva.

Sant Cugat per la Independència té la intenció de convidar partits polítics i entitats de la ciutat a sumar-se a l'acte.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.