L'AMI assegura que muntarà la consulta si no ho fa el govern


Temes relacionats

Més de 200 santcugatencs participen avui a l'Assemblea Nacional Catalana (10/mar/12)

Sant Cugat s'adhereix a l'Associació de Municipis per la Independència (20/des/11)


  • Comparteix:

L'AMI s'ha reunit aquest dijous amb el grup parlamentari de CiU. / Font: ACN

L'AMI s'ha reunit aquest dijous amb el grup parlamentari de CiU. / Font: ACN

L'Associació de Municipis per la Indepedència (AMI), de la qual forma part Sant Cugat, ha traslladat al grup parlamentari de CiU en una reunió que organitzarà la consulta si no la tira endavant el nou govern. Malgrat aquest advertiment, el president de l'entitat i alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, ha donat temps a CiU i ERC als quals ha demanat 'generositat' en el procés després que cada part hagi establert quin és el seu posicionament inicial.

Vila d'Abadal, que es reunirà en nom de l'AMI amb tots els grups parlamentaris després de les eleccions, ha reiterat la voluntat del municipalisme independentista que es configuri a Catalunya un govern fort que tiri endavant la consulta i que també pugui governar.

El president de l'AMI ha demanat donar temps a la negociació i ha sol·licitat generositat a les dues forces per poder arribar a un acord i convocar la consulta. Durant la reunió amb CiU al Parlament, els alcaldes, molts de la federació, han expressat el seu compromís de convocar una consulta si el govern no l'acaba promovent. Segons Vila d'Abadal, CiU ha agraït el posicionament de l'AMI i el seu suport a la consulta i s'ha compromès a tirar endavant el projecte.

D'altra banda, aquest dijous, ERC ha donat a conèixer la seva aposta per convocar la consulta el setembre del 2013.

Sant Cugat va adherir-se, ara fa gairebé un any, a l'Associació de Municipis per la Independència a través d'una moció al ple que va comptar amb el suport de CiU i la CUP, mentre que ICV-EUiA i el PSC es van abstenir i el PP hi va votar en contra.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.