El consistori rebutja les crítiques d'incompliment de la moció de participació


Temes relacionats

Petició de uaSC i FAV al Síndic perquè l'Ajuntament redreci els consells de barri (29/nov/12)


  • Comparteix:

Consell de barri Centre Oest

Consell de barri Centre Oest

El regidor de Participació, Francesc Carol, assenyala que l'Ajuntament està posant les eines necessàries per desenvolupar la moció institucional de participació ciutadana. D'aquesta manera, Carol rebutja les declaracions de la uaSC i la Federació d'Associacions de Veïns (FAV) de Sant Cugat, que han denunciat recentment l'incompliment d'aquest compromís. El responsable d'aquest àmbit lamenta aquestes crítiques i recorda que en breu es reunirà amb l'oposició per revisar el compliment d'aquesta moció.

La uaSC i FAV havien reclamat empara al Síndic de Greuges Local per instar l'Ajuntament a posar en marxa els mecanismes per millorar els funcionaments dels consells de barri. Segons aquestes dues entitats, el consistori no ha aplicat algunes de les mesures incloses en la moció aprovada per totes les forces presents al ple.

Davant d'això, el regidor de Participació assenyala que el text no especificava cap calendari d'aplicació. Tot i això, Carol ha explicat que en breu la regidoria es reunirà amb l'oposició per revisar el que s'ha fet i el que queda, que es tracta de la posada en marxa de la web, l'enviament del díptic i la creació de les taules de treball.

Francesc Carol

Ens reunirem amb l'oposició per revisar el procés. Només queda engegar la web, enviar el díptic que es farà en breu i crear les taules de participació i foment de la participació.


Francesc Carol ha destacat la participació creixent d'associacions santcugatenques, que ha xifrat en més d'un centenar en el recompte total de consells de barri i sectorials.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Senyor Francesc Carol, Menys paraules i més fets, per exemple tres acords de la moció: Primer.- Enviar un díptic informatiu en el format que es consideri oportú, que expliqui el què són els consells, de cada barri on pertany, de qui el formen i de la importància de participar-hi i fer-ne difusió, fent-ho arribar al major nombre possible de ciutadans i ciutadanes, i amb la connivència de les entitats, associacions i partitspolítics que hi són representats. Cinquè.- Estudiar de com informar fer arribar a totes les llars, entitats i associacions l’existència dels Consells de Barri, de la seva operativa i els seus objectius. Fer una crida a la seva participació activa i explicar on podran assabentar-se de les properes convocatòries. Setè.- Canalitzar públicament la informació sorgida tant de les sessions dels consells de barri com dels grups de treball (actes, acords, convocatòries, calendari d’execució dels compromisos …) a través d’un link directe a la plana web de l’ajuntament per a cada consell, o creant una pàgina web específica, o un procediment similar.

Jaume Massanés i Papell. Enviat el 3/des/12


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.