Entitats i partits polítics inicien el camí per a la protecció de l'estany dels Alous


Temes relacionats

uaSC i Alternativa Ciutadana de Rubí (ACR) treballaran plegades ( 3/jul/12)


  • Comparteix:

La proposta s'ha presentat en roda de premsa

La proposta s'ha presentat en roda de premsa

Associacions cíviques i forces polítiques de Sant Cugat i Rubí s'uneixen per protegir i rehabilitar l'estany i el torrent dels Alous. Aquest espai, limítrofe entre els dos municipis, és una de les poques zones humides de la comarca i, segons diverses entitats, es troba en un estat 'inacceptable'. Per això el ple municipal donarà el vistiplau a una moció institucional que marca diverses accions per a la seva preservació. També està previst que l'Ajuntament de Rubí faci el mateix i de manera coordinada entre ambdues administracions amb el suport dels col·lectius.

La moció insta a elaborar estudis, concretar la seva gestió, dur a terme accions immediates i dinamitzar la zona amb el suport de les entitats. D'aquesta manera, es posposa com a accions urgents incloure la zona en els catàlegs d'activitats ambientals ciutadanes i educatives, traslladar els horts il·legals a una zona d'horts urbans, potenciar la vinculació d'associacions i de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i estudiar la millora i l'enllaç de la xarxa de camins amb el tram de Via Verda.

També concreta mesures de gestió com establir una zonificació per regular l'accés de persones, incrementar la vigilància i actualitzar l'inventari de fauna i vegetació.

El president de la uaSC, Jaume Massanés, ha explicat que un dels punts clau de la proposta és que busca el compromís dels dos consistoris per reordenar urbanísticament la zona i que la seva protecció sigui viable.

Jaume Massanés

Per aconseguir-ho, l'Ajuntament es compromet a coordinar-se amb l'Ajuntament de Rubí i amb les entitats ambientals promotores.


A més, la intenció de les entitats promotores -entre les quals es troba El Mussol, el Club Muntanyenc (CMSC), Valldoreix Espais Naturals (VEN), la Federació d'Associacions de Veïns de Sant Cugat (FAVSC), les associacions de Sant Joan de Mira-sol i de Ca n'Enric La Miranda de Valldoreix, la uaSC, ERC i SI - és constituir-se com a plataforma per poder tirar endavant les diferents propostes de manera coordinada amb els ajuntaments.

L'objectiu és aconseguir la protecció, preservació i rehabilitació de l'estany i el torrent dels Alous. El membre de l'associació El Mussol per a la protecció del paisatge Daniel Gambús ha lamentat que l'estat actual de la zona sigui 'inacceptable'.

Daniel Gambús

El mal estat i la degradació de l'estany dels Alous és inacceptable. És inacceptable la pesca furtiva, camins en mal estat, caça i abocadors irregulars.


La moció, que s'ha presentat aquest dilluns en roda de premsa, es portarà al ple de Sant Cugat en forma de moció institucional. Les entitats i forces implicades de Rubí també tenen previst portar-la al ple de la ciutat veïna.

A banda de les entitats i partits polítics santcugatencs, la iniciativa també compta amb el suport del Centre d'Estudis i Protecció de la Natura de Rubí, l'Associació de Veïns Can Vallhonrat de Rubí i Alternativa Ciutadana de Rubí (ACR).



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.