La CUP busca unes ordenances fiscals amb criteris de renda més progressius


Temes relacionats

El PSC proposa adaptar taxes i preus públics a la realitat actual (28/nov/12)

L'oposició, entre l'abstenció i el 'no' als comptes a l'espera de les negociacions ( 5/nov/12)


  • Comparteix:

El regidor de la CUP Ignasi Bea

El regidor de la CUP Ignasi Bea

La CUP ha presentat una quinzena d'al·legacions a les ordenances fiscals del 2013 presentades pel govern municipal. Els independentistes apunten que cal cercar fórmules perquè les ordenances fiscals siguin el màxim de progressives possibles i que aquells que més tenen i 's'ho poden permetre' paguin més. D'aquesta manera, la CUP vol evitar que es pugi un sol cèntim als col·lectius més desafavorits.

El regidor de la CUP Ignasi Bea ha explicat a Cugat.cat que s'han de buscar criteris de renda progressius i que es tiri endavant la tarifació social pel que fa als impostos, les taxes i els preus públics. A més, aposta per buscar exempcions i bonificacions per als col·lectius més vulnerables i que l'Ajuntament busqui la manera d'augmentar la recaptació per incrementar la despesa social i garantir els serveis públics bàsics, com l'educació i la sanitat.

Ignasi Bea

Volem que hi hagi criteris progressius perquè hi hagi gent que pagui més del que paga ara, i que aquells que tenen menys paguin poc o no paguin.


En aquest sentit el partit independentista proposa, per exemple, limitar les bonificacions de les famílies nombroses al 50% en funció del valor cadastral de l'immoble, i que les bonificacions de l'IBI es facin segons criteris de renda. D'altra banda, demana que s'estableixi una bonificació en el rebut de l'aigua lligada a un consum responsable i apunta, també, una nova taxa de 600 euros l'any per a les entitats bancàries que tinguin caixers automàtics utilitzables pel ciutadà des de la via pública, una iniciativa que assegura ja s'ha tirat endavant a altres poblacions.

La CUP reitera que s'ha de buscar una solució a l''insuficient' finançament municipal i que, més enllà d'assolir unes ordenances més justes socialment, el que cal és canviar d''arrel' el sistema socioeconòmic.

Tot i aquestes propostes, la CUP assegura que les ordenances fiscals del 2013 presentades enguany per l'equip de govern són millors que les de l'any passat perquè tenen més en compte les realitats socials actuals i és per això que en la votació inicial es van abstenir i no van votar en contra. Ara, però, només votaran a favor si hi ha un compromís real del govern d'avançar en una progressivitat. El regidor Ignasi Bea critica, en aquest sentit, que sovint l'equip de govern presenta una bona predisposició per tirar endavant propostes de l'oposició, i així ho aprova al ple, però després li manquen mecanismes i compromís per portar-les a terme.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.