ERC insta la Generalitat a desacatar la reforma educativa de Wert


  • Comparteix:

ERC demana al govern desobeir la reforma de la llei educativa

ERC demana al govern desobeir la reforma de la llei educativa

ERC insta la Generalitat a desobeir l'esborrany de la reforma educativa del govern espanyol que treu el català com assignatura troncal a primària i a l'ESO i el relega a assignatura d'especialitat. Els republicans consideren el document de millora de la qualitat educativa com un nou atac al país que marca la independència com a única via per defensar un ensenyament públic de qualitat.

Coincidint aquest dimarts amb la plantada de la consellera d'Educació, Irene Rigau, al seu homòleg espanyol José Ignacio Wert, els republicans santcugatencs han refermat de nou el camí de la independència com a única solució per defensar el país 'd'un nou atac contra el model d'immersió lingüística'. Davant aquesta situació, el partit emplaça el govern a desobeir la llei estatal quan s'aprovi i accelerar al màxim el procés de referèndum.

La presidenta local d'ERC, Mireia Ingla, ha afirmat que cal trencar llaços amb aquells que fan campanyes de desprestigi, menyspreu i assetjament contra el poble català.

Mireia Ingla

Fa uns dies que s'ha parlat de tendir ponts amb el PP. Però no podem entendre com podem tendir ponts cap a alguns que fan campanyes de desprestigi i menyspreu cap el poble català.


Aquest dimarts, la Generalitat ha demanat la retirada de l'avantprojecte i ha advertit que, de no ser així, el portarà al Constitucional. La trobada, entre Wert i els consellers d'educació, ha servit per explicar el contingut de la reforma educativa que també planteja escolaritzar en castellà els alumnes que ho demanin o a pagar un centre privat, si l'oferta no existeix.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.