ICV aposta per una mesura 'impopular' per ajudar als més desafavorits


  • Comparteix:

Joan Calderon acompanyat per la copresidenta d'ICV Roser Casamitjana

Joan Calderon acompanyat per la copresidenta d'ICV Roser Casamitjana

ICV-EUiA vol mantenir el tipus impositiu de l'IBI al 0,5% en les properes ordenances fiscals i no aplicar la rebaixa de fins el 0,4% que proposa l'equip de govern. Els ecosocialistes diuen ser conscients que aposten per una mesura 'impopular', però asseguren que és una de les maneres que han trobat perquè l'Ajuntament pugui incrementar els seus ingressos i ajudar així als col·lectius més vulnerables. Aquesta és una de la desena d'al·legacions que Iniciativa ha presentat a les ordenances de l'any vinent.

Segons els ecosocialistes mantenir l'IBI actual per a la majoria de la població és la mesura que han trobat perquè l'Ajuntament pugui aplicar més i millors bonificacions a aquells amb situacions més precàries. En aquest sentit, el portaveu local d'ICV, Joan Calderon, ha explicat en roda de premsa que amb aquesta aposta 'impopular' es podria bonificar, d'altra banda, fins el 90%, el màxim legal, a les famílies nombroses amb ingressos baixos, és a dir de 12.000 euros per unitat familiar. A més, proposen també, per exemple, una altra subvenció del 95% del rebut de l'IBI a aquelles famílies que tinguin algun dels seus membres a l'atur i hagi exhaurit la seva prestació econòmica, i bonificar el 100% a aquelles persones que reben la Renda Mínima d'Inserció.

Calderon assegura que l'ideal seria aplicar l'IBI segons la renda de cadascú, a banda de les bonificacions, però està, ara per ara, fora de les possibilitats sense un nou sistema de finançament local.

Joan Calderon

Sé que és arriscat i és impopular aplicar una pujada de l'IBI però és un moment crític i cal la coresponsabilització de tots. Els ens locals necessiten un nou sistema de finançament.


Com la CUP, ICV també aposta per aplicar una nova taxa municipal a les entitats financeres que tinguin els caixers automàtics ocupant la via pública. Segons els responsables locals del partit, és una mesura que ja s'ha aplica a d'altres ciutats de l'entorn com Barcelona.

Com tots els partits d'esquerra amb representació al consistori, ICV reclama també cercar fórmules per aplicar ja la tarifació social als preus públics, una proposta aprovada ja per ple, però que segons l'oposició està encallada.

ICV ha aprofitat el contacte amb la premsa per donar a conèixer les al·legacions que també han presentat als pressupost de l'any vinent. En aquest sentit veuen urgent racionalitzar l'estructura directiva de l'Ajuntament, rebaixant de 19 a sis el nombre de directius del consistori. Els ecosocialistes asseguren que l'administració santcugatenca és la que té més càrrecs d'aquestes característiques de tota l'Àrea Metropolitana i això, per Iniciativa, és excessiu i es podria estalviar en aquest sentit.

D'altra banda, volen incrementar un 7%, de manera general, les partides referents a l'Objectiu de Cohesió i justícia social, així com les Polítiques d'Ocupació a través del Servei d'Ocupació Municipal (SOM). ICV aposta també per incrementar les subvencions a la cultura de base i a l'àrea de Joventut.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.