Els partits donen suport a l'escola en català i demanen la dimissió de Wert


Temes relacionats

Un centenar de persones dóna suport a l'escola en català (11/des/12)


  • Comparteix:

Moment de la presentació de la moció / Font: Localpress

Moment de la presentació de la moció / Font: Localpress

CiU, el PSC, ICV-EUiA i la CUP uneixen forces en defensa del model lingüístic del sistema educatiu català. Els grups municipals presentaran una moció conjunta en contra de l'esborrany de la llei d'Educació presentada pel ministre espanyol José Ignacio Wert. Amb aquesta moció, que es debatrà al ple de dilluns de la setmana vinent, es formalitzarà l'adhesió del consistori al manifest de Somescola.cat i instarà Wert a presentar la seva dimissió. De la seva banda, el PP ha afirmat que CiU fa 'demagògia tirada', ja que ha agafat un tema sensible i l'ha convertit en una bandera sentimental.



Tots els grups municipals excepte el PP presentaran una moció conjunta en defensa del model lingüístic del sistema educatiu català i en contra de l'esborrany de la nova llei d'Educació proposada pel govern espanyol. En aquest sentit, l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha afirmat que no es pot fer 'cap pas enrere'. És per això que el text que es debatrà al ple de dilluns de la setmana vinent mostra el seu suport al manifest de Somescola.cat i el rebuig a l'avantprojecte de llei. També demana la dimissió del ministre d'Educació espanyol, José Ignacio Wert.

Conesa, en representació a la resta de grups, s'ha mostrat taxativa en la defensa del model lingüístic actual a l'ensenyament i ha subratllat que es tracta d'una nova agressió a la llengua catalana.

Mercè Conesa

En aquest moment ens cal estar units i plantar cara de manera conjunta en una nova agressió envers la nostra llengua i aquest sistema educatiu. Catalunya no es pot permetre cap retrocés.


De la seva banda, el president del PP local, Jordi Carreras, ha afirmat que no es pot agafar una qüestió tan sensible per fer bandera 'sentimentalista'.

Jordi Carreras

El que no es pot fer és agafar un tema tan sensible i convertir-ho en una bandera sentimental i crear els danys que s'estan creant en la convivència. Això és molt irresponsable.


El PP és l'única força del consistori que no s'ha adherit a la moció conjunta en defensa de l'escola en català i contra l'esborrany de la nova llei d'Educació.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Les paraules del Sr Carreras deuen anar dirigides al Ministre Wert; si és així és exactament el que també penso jo.

arnau martorell i escayola. Enviat el 11/des/12


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.