El PSC aposta per treballar conjuntament amb ICV-EUiA per fer front a CiU


Temes relacionats

ICV-EUiA pressiona perquè el rebut de l'aigua no s'incrementi ara un 22% (12/des/12)


  • Comparteix:

El primer secretari del PSC, Michael Cáceres, a l'esquerra, en imatge d'arxiu

El primer secretari del PSC, Michael Cáceres, a l'esquerra, en imatge d'arxiu

El PSC s'ha mostrat sorprès per les últimes declaracions fetes pel copresident local d'ICV-EUiA Xavier Boix sobre l'augment de la tarifa de l'aigua i el paper dels socialistes en aquest afer a l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). El primer secretari de la formació a Sant Cugat, Michael Cáceres, explica en un comunicat que les paraules de Boix només cerquen una 'desestabilització' a l''excel·lent' relació que sempre han tingut els dos partits a la ciutat.

Segons el PSC, aquesta 'desestabilització' entre els dos partits d'esquerra s'està materialitzant des de fa mesos. Cáceres apunta als últims canvis en l'executiva d'ICV-EUiA, ara presidida per Xavier Boix i Roser Casamitjana, com el possible motiu d'aquest canvi de rumb. Amb tot, el líder socialista aposta a Cugat.cat per tornar a una bona entesa per 'fer front al govern de dretes de CiU'.

Michael Cáceres

Suposo que té alguna cosa a veure els canvis que hi hagut a l'executiva d'ICV. Crec que a Sant Cugat les esquerres no estem per baralles sinó que ens hem d'unir per fer front al govern de dretes de CiU.


Pel que fa a la petició d'ICV-EUiA perquè el PSC de Sant Cugat pressioni als seus companys a l'AMB perquè no votin a favor d'un nou augment de la tarifa de l'aigua que afectaria també els santcugatencs, Cáceres ha dit que, tot i entendre la petició, confia en el paper dels socialistes dins l'àrea. En aquest sentit, el PSC local entén que si dimarts vinent s'aprova definitivament per ple un augment del 22% en la tarifa de l'aigua serà 'perquè hi ha motius'.

Michael Cáceres

No ens agrada que s'incrementi el preu de l'aigua i farem tot el possible perquè això no passi però si els nostres companys de l'AMB han pres aquesta decisió, els seus motius tindran.


En paral·lel, el PSC de Sant Cugat demanarà al govern local un estudi tècnic i econòmic sobre la concessió municipal de l'aigua i el seu futur, per estudiar si la proposta d'ICV-EUiA de fer un referèndum sobre si la gestió ha de ser pública o privada és viable o no. Ara per ara, els socialistes creuen que demanar la participació ciutadana és sempre una bona alternativa, però consideren que s'han d'analitzar bé tots els aspectes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.