Els partits, tret del PP, demanen la dimissió de Wert


Temes relacionats

Els partits donen suport a l'escola en català i demanen la dimissió de Wert (11/des/12)

Un centenar de persones dóna suport a l'escola en català (11/des/12)


  • Comparteix:

Milers de catalans s'han manifestat en suport a l'escola catalana / Font: Som Escola

Milers de catalans s'han manifestat en suport a l'escola catalana / Font: Som Escola

El ple municipal demana la dimissió del ministre espanyol d'Educació, José Ignacio Wert, per l'atac a l'escola catalana que suposa el seu avantprojecte de llei. Tot els grups municipals, tret del PP, han expressat aquest dilluns el suport al model d'escola en català en llengua i continguts, i el rebuig a la proposta del govern espanyol de modificar el sistema d'immersió lingüística.

Amb una moció aprovada per CiU, el PSC, ICV-EUiA i la CUP, el ple municipal ha manifestat el seu rebuig frontal a l'avantprojecte de Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (LOMCE). Per aquests partits, la proposta del govern espanyol suposa un atac al sistema d'immersió lingüística dels centres educatius de Catalunya.

És per això que el ple insta el ministre d'Educació, José Ignacio Wert, a presentar la seva dimissió. A més, el text manifesta el suport al model d'escola catalana en llengua i continguts, i al Parlament perquè emprengui les accions legals que corresponguin per defensar el sistema educatiu català.

La regidora d'Educació, Esther Salat, ha destacat que el consens assolit amb aquesta moció és coherent amb la voluntat expressada pels catalans.

Esther Salat

És un consens amb coherència amb la unitat de la societat civil i les comunitats educatives que han sortit a defensar el model educatiu català.


Entre altres, la moció rebutja l'esborrany perquè trenca el paper del català com a llengua vehicular i es relega a la quarta llengua en importància, tot i ser un model d'èxit de cohesió social. Unes crítiques que el portaveu del PP, Jordi Carreras, ha qualificat de 'mentides' i per això el grup ha votat en contra.

Jordi Carreras

És fals que s'estigui atacant el model lingüístic d'immersió. No és cert que es pretengui relegar el català a assignatura optativa o secundària.


De la seva banda, l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha demanat 'responsabilitat' al PP abans de presentar aquest tipus d'esborranys. La moció també reitera l'adhesió del municipi al manifest i accions de la plataforma d'entitats cíviques i educatives Som Escola.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.