Unanimitat per frenar l'abocament de residus d'ecoparc a la pedrera Berta


  • Comparteix:

Imatge de la pedrera Berta el 2002 / Font: Viaverda.org

Imatge de la pedrera Berta el 2002 / Font: Viaverda.org

L'equip de govern i l'oposició han tancat files per bloquejar la possibilitat de reomplir la pedrera Berta amb residus d'ecoparc. Aquesta reacció arriba després que l'empresa que fa ús de la finca, Jaume Franquesa SL insisteixi en el projecte d'ubicar-hi un abocador de bales d'ecoparc. Segons el conveni signat amb l'Ajuntament el 1991, aquesta pedrera només es pot omplir amb terres i runes, tal com ha anunciat el consistori en un comunicat a la direcció general de Qualitat Ambiental fa una setmana en la qual afirma que no existeix cap autorització per reblir la pedrera Berta amb altres tipus de residus.

El govern municipal ha reiterat la seva oposició a què la pedrera Berta s'ompli amb bales d'ecoparc ja que el conveni signat el 1991 no considera cap altre tipus de residu que no siguin terres i runes. Així ho ha comunicat fa una setmana a la direcció general de Qualitat Ambiental manifestant que no existeix cap altra postura de com s'ha de reblir aquest espai.

El regidor de Medi Ambient i Polítiques Ambientals, Joan Puigdomènech, ha explicat al ple municipal d'aquest dilluns aquest darrer comunicat que manifesta la posició del consistori contra les bales d'ecoparc a la pedrera Berta.

Joan Puigdomènech

Vàrem fer una comunicació a la Direcció General de Qualitat Ambiental que deixen constància que no existeix cap altra autorització per al rebliment dels terrenys diferents als esmentats al conveni.


La resta de formacions polítiques ha donat suport al govern local. La CUP ha destacat que és bàsic que la pedrera no es converteixi en un dipòsit de bales d'ecoparc, els socialistes han afirmat que el termini finalitza el 2016 per tal que els propietaris dels terrenys restableixin la fesomia de la pedrera, i el PP ha manifestat la seva preocupació que no es converteixi en un cas com el de l'abocador de Can Fatjó dels Aurons.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.