El Pla de Mobilitat florestà s'enllestirà al 2013 cobrint la seguretat viària


Temes relacionats

La uaSC reclama més seguretat viària a l'entorn de l'escola la Floresta (14/nov/12)

Sant Cugat Camina reclama seguretat viària als carrers de la Floresta ( 2/nov/12)


  • Comparteix:

Un fanal enmig d'una vorera del carrer Diputació de la Floresta / Font: Sant Cugat Camina

Un fanal enmig d'una vorera del carrer Diputació de la Floresta / Font: Sant Cugat Camina

El Pla de Mobilitat de la Floresta s'enllestirà al 2013 per cobrir les necessitats veïnals en seguretat viària d'aquest territori. Ho ha anunciat l'equip de govern durant el ple municipal en el debat d'una moció del PP en defensa de la seguretat viària al districte. Els populars s'han abstingut en les esmenes del seu text en considerar que les aportacions de l'equip de govern no especificaven per escrit l'enllestiment del pla de mobilitat al districte. La resta de partits, el PSC, ICV-EUiA i la CUP, també s'han abstingut i han reclamat que sigui el consell de barri on es debati el pla de mobilitat florestà.

En el consell de barri extraordinari de la Floresta de l'octubre, l'Associació Sant Cugat Camina va reclamar a l'Ajuntament que apliqués la Llei de Mobilitat al districte per solucionar els 'punts negres' de mobilitat que, segons el col·lectiu, posen en risc la seguretat dels vianants. Va ser llavors quan el PP va prendre nota d'aquesta problemàtica, una qüestió que també la uaSC i altres entitats veïnals de la zona ha expressat en els últims anys, sobretot a l'entorn de l'escola la Floresta.

CiU ha esmenat el text inicial dels populars amb l'argument que bona part de la proposta queda recollida en el Pla de Mobilitat de la Floresta, que s'està desenvolupant actualment. Tot i que inicialment el PP tenia previst votar a favor de les esmenes, la formació s'ha abstingut perquè CiU no s'havia compromès per escrit a enllestir el Pla de Mobilitat florestà al 2013, tal com van acordar els dos partits en comissió informativa. El regidor Bruno de Salvador ha lamentat que les aportacions de CiU hagin desvirtuat el contingut de la moció.

Bruno de Salvador

Són unes esmenes per sortir del pas i quedar bé per no votar en contra d'una moció en favor de la Floresta. I és bo que es parli d'aquest tema al ple.


El tinent d'alcalde de Mobilitat i Seguretat, Jordi Puigneró, ha sortit al pas de la crítica amb el compromís públic al ple que la Floresta disposarà l'any vinent d'un Pla de Mobilitat que doni resposta a les necessitats de la ciutadania. Puigneró ha refermat el compromís del govern amb els florestans.

Jordi Puigneró

Escolti, si això no es un compromís per tirar endavant el Pla de Mobilitat, ja em dirà... Es dóna la situació kafkiana que s'abstenen en una moció proposada per vostès mateixos.


Les esmenes de CiU no recullen, segons el PP, la seva proposta d'intervenir 'de forma urgent' en els anomenats 'punts negres' del districte. El govern ha afirmat que seran els tècnics que elaboren el Pla de Mobilitat de la Floresta qui determinin quines seran les vies prioritàries on s'actuarà.

La resta de partits, el PSC, ICV-EUiA i la CUP, s'han abstingut en considerar que ha de ser el consell de barri de la Floresta el fòrum que ha de debatre la qüestió, amb la participació d'entitats i veïns. La CUP ha lamentat que el text final no faci esment d'una millora del transport públic al districte.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.