L'oposició vota en contra del pressupost, però s'absté a les ordenances


Temes relacionats

El PSC presenta prop de 60 al·legacions als pressupostos del 2013 (10/des/12)

ICV aposta per una mesura 'impopular' per ajudar als més desafavorits ( 5/des/12)

L'oposició, entre l'abstenció i el 'no' als comptes a l'espera de les negociacions ( 5/nov/12)

Ple extraordinari aquest dilluns per debatre els pressupostos ( 5/nov/12)

La CUP situa la tarifació social al centre de la negociació de les ordenances fiscals ( 8/oct/12)

Nova bonificació en l'obertura d'establiments per crear ocupació local ( 2/oct/12)

Les taxes municipals pujaran l'IPC a les ordenances de l'any vinent ( 2/oct/12)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu del ple

Imatge d'arxiu del ple

L'oposició s'ha mogut entre el 'no' i l'abstenció en les votacions dels pressupostos i de les ordenances fiscals en el ple d'aquest dilluns. Els partits d'esquerres - el PSC, ICV-EUiA i la CUP - han votat en contra del pressupost i han coincidit a instar l'equip de govern a treballar en la tarifació social. El PP ha demanat rebaixar la pressió fiscal de l'IBI i reduir el deute del consistori.

PP
El PP ha insistit en el missatge que havia llançat en els debats previs sobre els comptes i les ordenances: menys pressió fiscal de l'IBI i reducció del deute del consistori, tal com ha defensat el regidor popular Álvaro Benejam.

Álvaro Benejam

Cal reduir el deute. Sant Cugat ha de tenir un deute menor.


En els pressupostos de l'any vinent, als quals no han donat suport, els populars també han reclamat que es rebaixi la despesa en càrrecs de confiança i en les partides de comunicació i les transferències de capital per finançar inversions a organismes autònoms com l'OAMCIC, tot i que en aquest cas la partida s'ha eliminat.

PSC
El PSC ha destacat que les ordenances aprovades són millors que les actuals, perquè s'han acceptat algunes de les propostes que havia fet l'oposició, motiu pel qual han votat un punt afirmativament i a la majoria d'aspectes s'han abstingut. Tot i aquest avenç, els socialistes han reclamat treballar per implementar la tarifació social i que es mantingui el debat obert sobre les ordenances i el futur dels ingressos del municipi.

Pel que fa als pressupostos, punt en el qual han votat negativament, el portaveu del PSC, Ferran Villaseñor, ha advertit que, tenint en compte les dificultats per rebre transferències d'altres administracions, és probable que s'hagin de modificar les xifres al llarg de l'any vinent.

Ferran Villaseñor

Ens podem trobar amb un divendres negre en què les competències no obligatòries no estan finançades per l'Estat.


En aquest àmbit, el PSC ha insistit a demanar, sense èxit, la territorialització dels pressupostos, i revisar a l'alça l'IBI industrial. La possibilitat de gravar els immobles de l'Església d'ús no docent o socials queda oberta fins als propers comptes.

ICV-EUiA
ICV-EUiA s'ha abstingut en les ordenances, de les quals ha admès que representen una millora respecte les actuals, ja que, entre altres coses, inclouen la taxa per als caixers en via pública. Tot i això, els ecosocialistes han insistit que cal potenciar la tarifació social.

Pel que fa als pressupostos, ICV-EUiA ha assegurat que no responen a les prioritats dels ecosocialistes. En aquest sentit, el portaveu del partit, Joan Calderon, ha lamentat que es retirin ajuts a les entitats i que no s'hagi incrementat encara més la partida social, un augment que han vinculat a la necessitat de racionalitzar l'estructura directiva del consistori.

Joan Calderon

Amb un esforç de racionalització de l'estructura, podríem alliberar entre 600.000 i 800.000 euros.


CUP
La CUP ha tornat a demanar més progressivitat fiscal i més redistribució de la riquesa en les ordenances, punt en el qual s'han abstingut. Tot i això, els independentistes consideren que les ordenances de l'any vinent són millors que les actuals i han aplaudit que s'hi hagi introduït la taxa per als caixers en la via pública.

Pel que fa als pressupostos, la CUP hi ha votat en contra i ha tornat a demanar obrir un debat sobre el model de ciutat, que consideren de cost molt elevat en les actuals circumstàncies econòmiques. El regidor Ignasi Bea ha criticat la reducció dels ajuts a entitats i comerç local.

Ignasi Bea

Si anem pels carrers del centre, veiem que el comerç local perd lloc i que només hi ha franquícies.


La CUP també ha advertit del sobredimensionament de l'estructura de càrrecs de confiança i del cartipàs. Com a aspecte positiu, els independentistes han destacat que es consolidin els programes d'ocupació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.