CiU i ERC, satisfetes amb el pacte de govern que segella la consulta el 2014


  • Comparteix:

Oriol Junqueras i Francesc Homs, al Palau de la Generalitat / Font: ACN

Oriol Junqueras i Francesc Homs, al Palau de la Generalitat / Font: ACN

Les seccions locals de CiU i ERC celebren que el pacte de governabilitat entre el president en funcions, Artur Mas, i el president d'ERC, Oriol Junqueras, rubriqui el 2014 com a data per celebrar la consulta sobre la independència. Tant el copresident de CiU, Xavier Martorell, com la presidenta d'ERC, Mireia Ingla, a Sant Cugat, coincideixen que aquest dimarts s'ha definit el full de ruta que portarà Catalunya a un escenari de fortalesa per sortir de la crisi econòmica i social.

El document acordat, al qual ha tingut accés l'ACN, compromet CiU i ERC a formular una Declaració de Sobirania del Poble de Catalunya en el primer ple ordinari de la desena legislatura, a negociar amb l'Estat espanyol durant el primer semestre del 2013 la celebració d'un referèndum i aprovar la Llei catalana de consultes abans d'acabar l'any. El document deixa clar que la consulta serà el 2014, si no és que el context socioeconòmic i polític requereixi una pròrroga.

El text aborda l'aprovació de la Llei catalana de consultes a partir dels treballs iniciats en l'anterior legislatura, incorporant les modificacions i esmenes que es consensuïn. El compromís és impulsar l'inici de la tramitació parlamentària com a màxim a finals de gener del 2013.

El copresident de CiU a la ciutat, Xavier Martorell, ha subratllat que aquest pacte suposa un nou govern estable i fort i marca el full de ruta cap a la 'realitat del nostre país'.

Xavier Martorell

Tots dos partits coincidíem en la realització del referèndum com un mecanisme per avançar en la realitat del nostre país. Això pot donar estabilitat a Catalunya i marcar un full de ruta.


De la seva banda, la presidenta local d'ERC, Mireia Ingla, ha manifestat que el país es troba en una situació dramàtica i que calen solucions contundents. Per Ingla la independència és la solució.

Mireia Ingla

El país està en una situació dramàtica a nivell econòmic i social i necessita respostes contundents i esperança. Aquesta esperança passa per poder celebrar un referèndum per la independència.


El pacte d'aquest dimarts també preveu la creació del Consell Català per a la Transició Nacional com a òrgan d'impuls, de coordinació, de participació i d'assessorament del govern pel que fa a les actuacions del procés de consulta.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.