Equilibri pressupostari i justícia social, eixos del 2013 per a Conesa


  • Comparteix:

L'Ajuntament ha deixat d'ingressar aquest any 352.000 euros per la moratòria en el pagament de les plusvàlues en cas de desnonaments. És una de les dades que ha subratllat l'alcaldessa en el balanç del 2012 com a exemple de l'orientació social de les polítiques municipals. Mercè Conesa ha situat l'equilibri pressupostari i la justícia social com les prioritats de l'equip de govern per superar la crisi sense perdre la cohesió social.

Conesa ha explicat que l'estratègia econòmica de solvència i rigor pressupostari serveix per garantir l'estratègia social, i ha posat xifres a l'esforç municipal per sortir de la crisi. Per exemple, l'alcaldessa ha indicat que el consistori tancarà l'exercici amb superàvit pressupostari i reduint l'endeutament del 75 al 70%.

La continència i el rigor han de servir, segons Conesa, per blindar les partides d'atenció a les persones, que s'enduen un 11% del pressupost municipal, sense comptar les despeses en educació. En aquesta línia, l'alcaldessa ha remarcat que enguany s'han destinat 418.000 euros a convenis amb el Tercer Sector social i s'han donat 753 beques menjador.

La protecció del dret de l'habitatge és una altra de les prioritats, en una ciutat amb un dels mercats immobiliaris més cars del país. Conesa ha remarcat que la moratòria en el cobrament de les plusvàlues en cas de desnonament ha suposat deixar d'ingressar 352.000 euros i s'ha compromès a aprofundir en aquest àmbit amb la creació d'una taula amb els agents del sector.

Mercè Conesa

Hi han de ser la plataforma d'afectats per la hipoteca, les entitats bancàries i els representants de l'Oficina Local d'Habitatge.


L'alcaldessa ha subratllat que mantenen l'aposta pels plans d'ocupació per a persones en situació d'atur crònica. Tot i això, es vol canviar l'orientació dels programes per aconseguir crear llocs de feina estable per a aquests col·lectius a través de l'economia social.

Mercè Conesa

Hi ha una sèrie de serveis que es poden fer per cooperatvies, com per exemple la recollida de fusta per a les plantes de biomassa i la neteja de grafits.


Conesa ha fet aquestes declaracions aquest divendres en l'esmorzar de Nadal amb la premsa local i comarcal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.