Conesa diu que Rajoy 'tancarà l'aixeta' durant el camí cap a l'estat propi


Temes relacionats

Conesa atribueix l'augment del preu de l'aigua a la mala gestió del tripartit (21/des/12)

Conesa vol repetir com a candidata a les properes municipals (21/des/12)


  • Comparteix:

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha destacat que des del govern espanyol es planteja la independència de Catalunya com una situació d'enfrontament i 'tancament de l'aixeta'. Conesa ha afirmat que 'estem lluitant una batalla amb una debilitat econòmica' i ha afirmat que no es pot dependre d'un estat central que no és coherent a l'hora d'aplicar a àmbit autonòmic la política de dèficits i ajustos.

Per poder fer front a l'estratègia social s'ha de tenir organitzada l'estratègia econòmica, sinó la primera trontollarà i l'estat del benestar perillarà. Això ha subratllat l'alcaldessa, Mercè Conesa, sobre el debat de les retallades en el procés de la independència. A més, l'alcaldessa ha afirmat que no es pot dependre d'un Estat espanyol que no s'aplica la mateixa política de dèficits i ajustos i, per tant, no manté una lleialtat cap als governs autonòmics.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha manifestat que totes les forces polítiques han d'actuar de manera coordinada en el procés cap a la independència i que l'estat propi és el camí cap a la suficiència econòmica.

Mercè Conesa

Haurem de treballar d'una manera molt coordinada, respectant-nos al màxim i encoratjant les persones. La consulta i el pas cap a l'estat propi és el que ens ha de portar a la suficiència econòmica.


Conesa ha dit que l'escenari és 'pessimista' per al procés cap a l'estat propi però alhora ha afirmat que l'objectiu final serà allò que ens suposi la suficiència econòmica.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.